Düzenlenecek Avrupa şampiyonasına U23 Erkek ve U19 Erkek ve Kız  Rafting takımları ile katılacak olan 38 kişilik Milli takım Ardeşen Kaymakamlığında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Rafting As. Başkanı Fikret Yardımcı, Milli takım Antrenörleri Erdoğan Buçan, Savaş İzmirli, Adem Aktaş, Gülseren Toka ve sporcuların katıldığı toplantı ve ardından düzenlenen tören sonrası, Gürcistan’ın Borjomi şehrin hareket etti.

 
 

Yapılan toplantıda bir konuşma yapan Vali Bektaş; Milli takım kafilesine başarılar dileyerek, Avrupa şampiyonasını ilk fırsatta burada Rize’de yapmak için çalışmalara başlayacağız, Rafting, Kaano ve çift kürek başta olmak üzere tüm su sporlarının Rize’mizin berrak ve coşkulu akan nehirlerimizde yapılmakta ancak tanıtımda ağır kalmaktayız. Gerek Fırtına nehrimizde gerekse Rize’mizin diğer nehirlerinde tesisleşme ve sportif faaliyetler için proje çalışmalarını görmek isterim. Suyumuz var doğamız var, sporcumuzda var ancak tanıtımız yok. Rize denilince akşa Çay geliyor, peki elimizde çaydan başka ne var? Bazı ülkeler sırf turizmden gelirini sağlarken bu denli müsait bir şehir özellikle su sporlarına ve turizme uzak kalmamalı. Bu manada be sporun ve sporcunun desteklenmesi tarafındayım, sizlerinde Türkiye şampiyonalarındaki başarılarını takip etmekteyim eminim ki Gürcistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek iyi dereceler elde edip kupalarla döneceksiniz. Şimdiden başarılar dilerin. Şeklinde konuştu.


 

Konuşmaların ardından Rafting As. Başkanı Fikret Yardımcı Vali Bektaşa Milli Forma Hediye etti.  Ardından; Vali ve kaymakam İlçe Kaymakamlık önünde Rafting Milli Takımı ile hatıra fotoğrafı çekildi.































Editör: TE Bilisim