Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan takımlar arasında kıyasıya mücadeleye sahne olan Rafting Türkiye Şampiyonası Ardeşen Belediye Spor takımlarının başarısıyla sonlandı.

 
 

Yusufeli Kaymakamlığı ve Belediyesinin ev sahipliğinde 28 Nisan 2107 Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayan şampiyonada, heyecan dolu 2 gün yaşandı.

 
 

Yarışlar; U-19 Bay, Açık Yaş bay ve Bayan olarak 3 kategori, Sprint, Slalom, Nehir inişi ve kafa kafaya olmak üzerede 4 ayrı branşta gerçekleşti.

 Kaçkar Tv den de canlı yayınlanan yarışlarda takımlar özellikle Slalom karşılaşmasında kıyasıya mücadele ederken objektiflere seyri keyifli görüntülerde verdi.

 
 

Takımlar Slalom etabin için parkurda kırmızı dubalarla hazırlanan kapıları nehir yukarı, yeşil dubalarla hazırlanan kapıları da nehir aşağı temas etmeden geçmek için büyük efor sarf ettiler.

 


2017 R4 Türkiye Rafting Şampiyonası 2. Ayak yarışmanın sonuçları ise şu şekilde gerçekleşti;

 

U19 Bay

1. Ardeşen Belediyesi -  Toplam 1000 Puan

2. Çaykur spor- Toplam 853 Puan

3. Çaykur Rizespor- Toplam 796 Puan

 
 

Açık Yaş Bayan

1.Ardeşen Belediyesi - Toplam 952 Puan

2.Birleşik Doğa Sporları Kulübü A- Toplam 874 Puan

3. Birleşik Doğa Sporları Kulübü B- Toplam 844 Puan

 
 

Açık Yaş Bay

1. Çaykur Spor A- Toplam 1000 Puan

2.Yusufeli Doğa Sporları Kulübü- Toplam 848 Puan

3.Çaaykur Spor B - Toplam 773 Puan



Alınan bu sonular sonrası Ardeşen Belediyesi Rafting takımı U19 ve Açık yaş bayanlar kategorilerinde 8 madalya ve 2 birincilik kupa alarak şampiyonaya damgasını durdu. Alınan bu başarıda U19 Takımı Antrenör Yasin Makar, Yardımcı Antrenör Muhammet Civelek, Açık Yaş Antrenörü Savaş İzmirli ve Kafile Başkanı Dursun Ali Demiroğlu’nun da büyük katkıları oldu.

 

 

Şampiyonaya Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Gelişmekte Olan Spor Branşları As Başkanı Fikret Yardımcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Kredi Yurtlar kurumu il müdürü Tamer Yıldırım,Yusufeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık, TÜGVA Artvin İl başkanı Halil İbrahim Keskin, Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Akıllı, Belediye Meclis üyeleri Yılmaz Özdemir, Cengiz Furat ve Ahmet Kaplan yarışmada derece alan sporculara madalya ve kupalarını takdim ettiler.

 
 

Şampiyonada ayrıca Kurumlar arası siprint ve kafa kafaya yarışları düzenlendi.

 Kurumlar arası yapılan yarışlarda alınan sonuçlar şöyle:

  1. Yusufeli Belediyesi 1.
  •     Artvin Sivil Toplum 2.
  •    Gençlik Hizmetleri 3. oldu.

Şampiyona, madalya ve kupa töreninin ardından gazetecilere verilen hatıra pozu ile son buldu.





































Editör: TE Bilisim