Samsun Su Ürünleri Sanayi Şirketi'nin Ardeşen’de yüzme alanlarına balık çiftliği kuracağını duyan Ardeşenliler olaya tepki gösterdi. Ardeşenli vatandaşlar balık çiftliğine karşı olmadıklarını ancak Ardeşen’in yüzme alanlarına kurulacak olan balık çiftliğinin kendilerine zarar vereceklerini söyledi.

Ardeşen'de imza kampanyasını organize eden Ardeşen Merkez Balıkçı Kooperatifi Başkanı Nurettin Batumoğlu, "Ardeşen'de yüzülecek tek alana kafes kurulması hakkında susan kişi veya kişiler, bunu kabul ediyor demektir. Ardeşenli'nin menfaatinden başka menfaati asla kabul etmiyoruz. Ayrıca bu konu siyasi bir konu değildir. Herkes usulünce, sağa sola saptırmadan görüşünü bildirmelidir. Çekinmeye gerek yoktur. Bu konulardaki vatandaşlarımızın paylaşımları da hiç bir tarafa çekilmemelidir" dedi.

Ardeşen'e kafes istemiyoruz

Proje için Rize dışında başka müsait illerde uzun koridor ve kırsal alanlar bulunduğunu belirten Batumoğlu, "Ardeşen’de balıkçı kafesi istemiyoruz. Üretime karşı değiliz. Bu proje daha müsait alanlarda yapılsın. Ardeşen’in başka alternatif yüzme alanı yok. Kıyı balıkçılarımızın geçimlerini sağladığı başka bir avlanma alanı yok ama şirketin bu projeyi yapacağı başka alternatifleri var. Ardeşen Işıklı'da kurulacak kafesin ilk etapta 3 bin ton kapasite olacağı, bu durumun ucu açık olduğu ve Fındıklı'ya kadar uzanacak boyutlara ileride gelebileceği ifade ediliyor. Kurulmasıyla kıyı balıkçılığın olumsuz etkileneceği, sahilde bulunan sayıca zaten az olan denize girme alanının tamamen kirlilikten dolayı yok olacağı, toplumun etkilenmeyeceği ve de zarar görmeyeceği bölgelerde yapılması gerektiği şeklinde itirazımız var” dedi.

Editör: TE Bilisim