Ardeşen Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ve İlçe Emniyet Müdürlüğüce Dolmuş ve öğrenci servis şoförlerine yönelik seminer verildi.

Ardeşen Halk Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen seminere dolmuş Şoförleri ve öğrenci servis şoförleri katıldı.

Seminerde Ardeşen İlçe Trafik Denetleme Büro Amirliğinde görevli Trafik Polisi Murat Kılıç, sinevizyon gösterisi eşliğinde servis şoförlerine trafikte uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.  “Öğrencilerimizin okullarına daha güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak hem de servis şoförlerimizi bilgilendirmek amacıyla bu semineri düzenledik. Seminerde şoförlerimize uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verilip, araçlarında bulunması gereken donanımlar hakkında bilgiler aktardık. Şoförlerimizin de sorunlarını dinledik, fikir alışverişinde bulunduk. Servis şoförlerimiz kurallara uyacak. İlkokul öğrencisi taşıyan servis şoförlerimiz ayrıca en az lise mezunu bir rehber öğretmen bulundurması gerekiyor. Öğrenciler koltuklarında emniyet kemerini bağlayarak yolculuk yapmaları gerekiyor. Okul taşıtlarında dur levhalarının bulunması zorunludur” dedi.

Yapılan öğrenci taşımacılığı işinde şoförlerin uyması gereken kurallar, araçlarında bulması gereken donanımlar, istenen evraklar gibi konularda bilgi verdi. 






Editör: TE Bilisim