Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. yıldönümü nedeniyle Ardeşen’de  anma programı gerçekleştirildi. Anma töreni Areşen Kaymakamlığı önünde gerçekleşti. 


 Çelenk sunma programına Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Hamza Çetinkaya, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Turan Sarı, siyasi parti ilçe temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 Anma töreni Ardeşen Kaymakamlığı, Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı, Ardeşen Belediye Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nın Atatürk Anıtına çelenklerini sunmasıyla başladı.

 Ardından saatler 9.05 i gösterdiğinde ilçe emniyeti tarafından sirenler çalınarak 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Okunan istiklal marşı ile ise çelenk töreni sona erdi.

Çelenk sunma töreni ardından Ardeşen kültür merkezi salonunda çeşitli etkinliklerle anma töreni gerçekleşti.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından okulların hazırlamış olduğu etkinlikler gösterildi. Ardeşen türk Telekom Anadolu lisesinin hazırlamış olduğu koro ile anma töreni sona erdi. 

Editör: TE Bilisim