Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen’deki sıvasız ve kötü görünüme sahip binalarla ilgili Ardesen.com’un sorularını yanıtladı.

Başkan Gültekin, “Çevre Bakanlığının bir çalışması var. 2017 yılında bununla ilgili girişimler olacak. Belediye olarak da biz ne yapabilirizin hesabı içerisindeyiz.” Dedi.

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, çok önceden Ardeşen’de sıvasız binaların sıvanması için Ardeşen Belediyesince bir kampanya başlatıldığını ve kampanyanın verimli geçtiğini anımsatarak, son yıllarda Ardeşen’de bir çok yeni bina yapıldı. Bazı binalar şehrin estetistiğine uygun şekilde sıvanırken, bazı binalarda maalesef sıvası yapılmadığı için çirkin görüntüler oluşturuyor. Bununla ilgili hükümetimizin ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tüm Türkiye’yi kapsayan bir çalışması var. 2017 yılında tüm binaların kaplanması gerekebilir.” Dedi.

Gültekin; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2017 yılı için bir kanun çalışması yapıyor. 2017 yılında tüm binaların montalama ile binaların kaplanmasını istiyor. Eğer bu kanun revize edilip süre uzatılmazsa yürürlülüğe girecek. Binalarını kaplamayanlara Bakanlık tarafından yaptırım uygulanacak. Biz Ardeşen Belediyesi olarak vatandaşlarımıza, bina ve daire sahiplerine kampanyanın duyurulması konusunda çalışma yürüteceğiz. Ardeşen Belediyesi Meclisi olarak, vatandaşlarımıza kum ya da çimento desteği konusunda nasıl yardımcı olabileceğimizi de konuşacağız.” Dedi.

Bu Haber İlk Ardesen.com'da yayınlanmıştır...

Editör: TE Bilisim