Dünya geneline baktığımız da Hentbol sporu bakımından en gelişmiş ülkeler İsveç ve Danimarka gibi İskandinav ülkeleridir. Orada hayat Futbol ile başlayıp, futbol ile bitmez. Bu ülkelerde salon sporları ve salon sporlarında lider kuşkusuz hentbol branşıdır.

Danimarka’da Hentbol’e verilen önem, ülkemizde futbol’a verilen önemden daha büyüktür. Bu yüzden Hem milli takımları hem de kulüp takımları ülkemiz hentbolünden önde oldukları bir gerçek.

Gelelim Ardeşen GSK’nın rakibi Team Esbjerg’e…

Danimarka Ligi, dünyanın en zor liglerinden biri ve bu ligin lideri de Ardeşen GSK’nın Kupadaki rakibi Team Esbjerg’dir..

Team Esbjerg Danimarka liginde ortaya koyduğu başarı haricinde, Avrupa Kupalarındaki başarılı geçmişiyle de göz dolduruyor. Zira, Kupanın en zor rakibi kuşkusuz Team Esbjerg.

Rakibimizin son 6 yıllık Avrupa Serüvenine baktığımız da Rakibimizin gücünü ortaya koyan sonuçlar ortaya çıkıyor.

2010–11 sezonunda EHF Kupasında Çeyrek Final gören Team Esbjerg, 2011–12 sezonunda yine EHF Kupasında ilk 16’da elendi. Bir sonraki sezon olan 2012–13 sezonunda Kupa Galipleri Kupasına İlk 16’da veda eden İskandinavlar, sonraki sezonlarda adeta patlama yaşıyor ve 2013–14 sezonunda EHF Kupasında Final maçına çıkıyor. (Finalde Kaybediyor). 2014–15 sezonunda da Yine EHF kupasında Çeyrek Final görüyor.

ARDEŞEN GSK’NIN AVRUPA KARNESİ.
Ardeşen GSK bu sezon 3. kez Avrupa’da sahne alıyor. Avrupa’da ilk görücüye çıktığı 2013-14 sezonundaki Challenge Kupasında Çeyrek Final’de eleniyor. İkinci sezonda da yine Challenge Kupasına Çeyrek Final’de veda etmişti.

Bu sezon tarihinden ilk kez Kupa Galipleri Kupasında mücadele eden Ardeşen Gençlik, Haftasonu Danimarka Lig lideri ve Kupa Galipleri Kupasının en zor halkası Team Esbjerg’i elerse, Finale kadar uzanabilir. Şuan zor bir ihtimal olarak görülse de Ardeşen seyirci desteğini arkasına alarak, rakibi elerse neden olmasın?

O Yüzden Rize olarak şehir tek vücut olup takımını desteklemeli ve Avrupa Kupası Ardeşen’e gelmeli.

22 Kasım Pazar Günü 16.00’da Ardeşen MYO’da buluşuyoruz.

Editör: TE Bilisim