Rize'nin Ardeşen İlçesi Yukarıdurak köyüne bağlı  Deremezra Hasat Festivaline ilgi, alaka oldukça fazla idi. Organik havza olan Deremezra'ya sadece festival için gelenler gelecek yıl yapılması için tertip komitesine yoğun baskı kurarken, davetliler hasat festivali kapsamında gün içinde yapılan kadınlar arası mısır ayıklama, kara kovanı halatla ağaca çekme, kütük kesme ve yüz yıllardır gelenek olarak süre gelen orta oyunu olarak oynanan geleneksel Kule oyununu seyretme fırsatı yakaladılar.

Ardeşen'deki Konut Ve Kira Fiyatlarını Düşürecek Proje Ardeşen'deki Konut Ve Kira Fiyatlarını Düşürecek Proje

Hasat Festivaline gelen misafirlere, yüz yıllardır hiç bir şekilde kimyasal gübrenin girmediği organik üretilen yöresel ürünleri ücretsiz ikram edildi.

Çeşitli yarışmaların ve özellikle organik Deremezra'da yetişen ürünlerin çekilişle dağıtıldığı, bol bol horon oynanarak dostluk halkalarının geniş tutulduğu festivale Karadenizli sanatçılar Engin Orta ve Hızır Acil sahne aldı.

Festivale Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, İlim Yayma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çelik, Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Rafet Bozdoğan, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldı.




















 

Editör: TE Bilisim