Olay Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji bölümünde yaşandı. Tıp Fakültesinde görev yapan Yard. Doc. B.B. eşine mobing uygulandığı gerekçesi ile Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı O.B.Ö.’ün odasına girerek ‘Karı koca istifa ediyoruz, sizde rahatlayın’ ifadelerini kullandı. Bunun üzerine başlayan tartışma bir anda büyüyünce araya diğer diğer doktorların girmesiyle taraflar sakinleştirildi. Darp edildiğini iddia eden Bölüm Başkanı O.B.Ö, karakola giderek B.B. ve eşi İ.B. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kurulan komisyonlarla başlatılan soruşturmalar neticesinde, RTEÜ Tıp Fakültesinde görevli olan klinik şefi ve aynı zamanda öğretim görevlisi A.Ç.Ç. görevinden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılan öğretim görevlisinin görev yeri olan klinik şefliğine ise Dr. Öğretim Görevlisi İ.B. getirildi.  

Mobing Uygulandığı İddia Edilen İ.B. önce tehdit edildi
RTEÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji bölümünde daha FETÖ/PDY kapsamında açığa alınan öğretim görevlisi göreve iade edilince sorunlar başladı. Göreve iade edilen A.Ç.Ç. ‘nin akrabaları RTEÜ’ye gelerek bölüm başkanı O.B.Ö.’ün makamında A’nın görev yerine getirilen İ.B.’yi alenen tehdit etti. Aynı fakültede bir başka birimde çalışan eşine olayı duyurmak istemeyen İ.B. ise çözüm yolunun yanlış olduğunu, her şeyin yargı ile halledilebileceğini dile getirerek odadan uzaklaştı. Bu sırada odada olan diğer öğretim görevlileri de İ.B.’nin bu tavrını haklı bularak bölüm başkanına uygulanan sistemin yanlış olduğunu söylediği öğrenildi.

Bölüm başkanı sözlü izni yazı ile şikayet etti iddiası
Tehdit olayının üzerinden bir süre sonra İ.B. bilim dergisinde yayınlanmak üzere bir çalışma yaptı ve çalışmayı gönderebilmek için bölüm başkanına sordu. İ.B. o esnada kurumda olmayan bölüm başkanı O.B.Ö.’nün ise kendisine telefonla ‘Mührü bas gönder’ şeklinde ifade kullandığını, bunun üzerine söyleneni yaptığını dile getirdi. Sonrasında ise bilimsel bir dergide yayınlanan yazının kendi izni olmadan yayınlandığını iddia eden O.B.Ö. isimli bölüm başkanı, yazı sahibi İ.B. hakkında RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Rektörlüğüne şikayette bulundu. Gerçekleşen toplantıda üzerine çok gidildiğini düşünen İ.B.’yi ağlarken gören eşi Doç. Dr. B.B. ise kendisine ne olduğunu sordu. Tüm olayları öğrenen B.B. bunun üzerine bölüm başkanının odasına girerek ‘Bir kadının üzerine bu kadar gidilmez. Sen odanda bir doktoru nasıl tehdit ettiriyorsun, bu nasıl yöneticilik. Karı koca istifa ediyoruz. Sizde rahatlayın’ ifadelerini kullandı. 

Tartışma şiddete dönüştü
B.B.’nin sözlerinden rahatsız olan Bölüm Başkanı O.B.Ö.’nin ifadeleri üzerine tartışma alevlenerek şiddete dönüştü. Darp edildiğini iddia eden Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı O.B.Ö. karakola giderek B.B. ve eşi İ.B.’den şikayetçi oldu.

Olayla ilgili adli soruşturma başlatılırken, istifa eden İ.B ve B.B.'nin istifa ettiğini öğrenildi.

Kaynak: Flash53

Editör: TE Bilisim