Açıklama şöyle.

"Ülke genelinde ve ilimizde Covid-19 Pozitif vaka sayılarının artışı ile birlikte yeni tedbirler hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu doğrultuda ilimizde yer alan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, Sağlık Bakanlığımız tarafından geliştirilen HES (Hayat  Eve Sığar) uygulaması üzerinden denetimleri başlatılacaktır.

Rize genelinde artan vaka sayıları ile birlikte İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından pek çok tedbir hayata geçirilmiş ve bu tedbirlerin rutin bir şekilde denetimleri yapılmıştır. Bu kapsamda yapılan denetimlerde karantina kurallarına uymayan kişiler tespit edilmiş ve kişiler hakkında idari para cezası uygulanarak, Rize Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Daha kapsamlı denetimlerin yapılabilmesi ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza hizmet almak için gelen vatandaşlarımızın ve çalışan personelimizin sağlık güvenliği açısından, kurum girişlerinde HES denetimleri başlatılacaktır. Denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen kişilere gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

Yapılan bu denetimlerle birlikte olası risklerin önüne geçerek artan vaka sayısını durdurmak ve sayıyı azaltmak hedeflenmektedir. Tüm vatandaşlarımız bu noktada hassasiyetli bir şekilde davranır ve tedbirlere uyma noktasında hassas davranırsa oluşan olumsuz tabla kısa süre içerisinde normale dönecektir."

Editör: TE Bilisim