53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak 37 yıldır takip ettiği Mesut Yılmaz’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek “ Rize büyük bir değerini kaybetti, eski başbakanımızın Rize sevgisi ayrıydı, ilimize çok katkısı var” dedi.

     Esin BAYRAK

RİZE: Eski ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz in ölümünden üzüntü duyduğunu belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak önemli bir değerin ölümünden üzüntü duyduğunu söyledi.

    İstanbul da kaldığı hastanede hayatını kaybeden eski Başbakan Mesut Yılmaz in ölümünden üzüntü duyduğunu belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak “ Sayın Yılmaz in siyasete başlaması ile gazetecilik hayatım başladı, bakanlık ve başbakanlıkları döneminde kendisini sürekli takip ettim. Kendisi ile birçok anımız var.  İlimizde çok sayıda kamu ve özel kurumlara katkısı var, her ilimize geldiğinde korumaları uyararak Rizeliler ile aralarına girmemelerini isterdi. Rizeli ona sarılmaktan mutluluk duyardı. Alçak gönüllülüğü ve güler yüzü ile her zaman Rizelilerin gönlünde yerini almaştı” dedi.

    Bayrak “ Sayın eski başbakan ile birlikte her gittiğimiz açılış veya temel atma törenleri sonrasında öğle yemeklerinde restoran sahiplerine önce Gazetecilere yemek verin talimatı verirdi, gazeteciler ile zaman zaman şakalaşır onların sorularına içtenlikle cevap verirdi. Son olarak Derneğimize gelmek istediğini beni arayarak iletti, kendisini Dernek binamızda ağırladık ve tekrar geleceğini söylemişti. Ancak kısmet olmadı, böylesine halkı ve devletini seven bir siyasetçiyi kaybetmek beni derinden üzdü, eski başbakanımıza Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim