Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen “Orman içi sularda doğal ve endemik alabalık türlerimizin korunması, geliştirilmesi” projesi kapsamında 6 bin alabalığın, İkizdere İlçesi Çamlık bölgesinde dereye salımı gerçekleştirildi. Programı Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Kalkandere Kaymakamı ve İkizdere Kaymakam Vekili Sercan Yılmaz, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı XII. Bölge Müdürü Ahmet Usta ile DKMP 12. Bölge Müdürlüğü teknik elemanları katıldı. 

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı değerlendirmede; proje kapsamında 2018 yılı içerisinde Rize’nin çeşitli bölgelerinde 750 bin alabalığın derelerle buluşacağını belirterek, “Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının artırılarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bu proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu ve gen kaynakların korunması hedefleniyor” dedi.


Rize’nin balık üretimi açısından ciddi iç sulara sahip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli ve bu tür projeleri daha da arttırmalıyız. Çünkü dünyada ciddi bir balık pazarı var. Sahip olduğumuz doğal imkanları en iyi şekilde değerlendirerek bu pazarda hak ettiğimiz noktaya gelmeliyiz. Gerçekleştirilen bu projelerle derelerimizin eski zamanlarda olduğu gibi alabalık açısından zengin hale gelebilmesi amaçlanırken, bununla birlikte bilinçsiz avlanmaların da önüne geçmeliyiz. Gerek denizlerimizde gerekse iç sularda avlanırken uymamız gereken kurallar var. Bu kuralların uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti göstermeliyiz” dedi.

KAHRAMANLAR İÇİN HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
Orman ve Su İşleri Bakanlığı XII. Bölge Müdürlüğünce Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit düşen kahramanlar için hatıra ormanı oluşturuldu.Orman ve Su İşleri Bakanlığı XII. Bölge Müdürlüğünce Zeytin Dalı Harekatı kapsamındaAfrin’de şehit düşen kahramanlar için İkizdere Çamlık bölgesinde hatıra ormanı oluşturuldu.


Hatıra ormanı için fidan dikim törenine katılan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı açıklamada; “Bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak için oluşturulan bu ormanda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşları ve vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit düşen bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. 

Fatih Erbakan Rize'de Konuştu... Fatih Erbakan Rize'de Konuştu...


Hatıra ormanı ağaç dikim törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Kalkandere Kaymakamı ve İkizdere Kaymakam Vekili Sercan Yılmaz, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı XII. Bölge Müdürü Ahmet Usta ile DKMP 12. Bölge Müdürlüğü teknik elemanları, çok sayıda ilkokul öğrencisi ve öğretmenler katıldı. 

Editör: TE Bilisim