Ak Parti Rize Milletvekili Hasan KARAL, daha önce Rize İl Jandarma Merkez Komutanlığı görevi yapan ve bir buçuk ay önce Muş’un Malazgirt İlçesi, Jandarma Garnizon Komutanlılığı görevi esnasında, eşi ve kızıyla birlikte mesai bitiminde evlerine dönerken, PKK'lı bölücü teröristlerin kalleşçe gerçekleştirdikleri hain silahlı saldırı sonucunda şehit düşen, Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız’ın memleketi Amasya’nın Merzifon İlçesindeki şehitlik mezarında kabrini ziyaret ederek, ruhu için Kuranı kerim okudu.
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve berberinde, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemzi ile birlikte, memleketi Merzifon ilçesi şehitliğinde bulunan, Şehit Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız’la birlikte aynı mezarlıkta kabirleri bulunan diğer şehitlerinde mezarlarını ziyaret ederek ruhlarına fatihalar okudular.


Rize Milletvekili Hasan KARAL,”Şehit binbaşımız, rahmetli Arslan Kulaksız komutanımızı, Rize İl Jandarma Merkez Komutanlığı görevinde tanımış ve çok sevmiştik. Mesleğinde çok başarılı, çok sıcak, başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere, tüm insanlığın faydasına kutsal bir görevi ifade ederken,  empati yapmayı elden bırakmayan, sevgi ve kardeşlik sinerjisi yayan geleceği çok parlak bir komutanımızdı. Rize halkımız bu önemli özellik ve güzelliklerinden dolayı onu çok sevmiştik. Görevi gereği, Rize’den ayrılışına çok üzülmüştük. Er veya geç sonları hüsran olacak olan, bu bölücü, hain, kalleş, örgütünün, adice ve insanlıktan hiç nasiplenmemiş teröristleri, bir buçuk ay önce kıymetli eşinin ve hanım kızının da yanında bulunduğu bir esnada, hanımına ve kızına zarar gelmesin diye siper oldu ve bu esnada şahadet şerbetini içti. Kendime söz vermiştim. Çalışmalarımdan fırsatını bulduğum anda, kahraman şehit binbaşımız rahmetli Arslan komutanımızı memleketi Merzifon şehitliğinde kabri şerifinde ziyaret ederek, Kuranı kerim okuyacağım. Bu bugün nasip oldu. Arslan komutanımızı ve kabristanda bulunan diğer şehitlerimizi bu ziyaretimde hayatımın en hüzünlü anlarını yaşamış oldum. O görevi gereği gittiği her şehirde çok seviliyordu. Hainler onu bu insanı özelliklerinden dolayı pusuya düşürerek şehit ettiler. Kabri başında kahraman şehit Arslan komutanımıza ve bu mezarlıkta aziz vatanımızın bir ve bütünlüğü için şehit düşen tüm kahramanlarımıza, Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin değerli ailesine ve TSK mensuplarına, milletimize tekrardan başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Kahraman şehit binbaşımız rahmetli Arslan Kulaksız komutanımızı ben ve Rizeli hemşerilerimiz hiçbir zaman unutmayacağız. Bundan böyle her yıl özel olarak kabrini ziyarete gelerek, ruhuna kuranı kerimler okuyacağız. ”dedi.
Editör: TE Bilisim