Rize Emniyet Müdürlüğü, Rize’deki sır cinayeti çözdü. Rize’nin Güneysu ilçesinde bir ay önce Zelkif Yanık (55) işkence edilerek cinayete kurban gitmişti. Cinayete karışan zanlılar Rize Emniyeti'nden kaçamadı. Cinayetle ilgili olarak 10 şüphelinin de yakalanmasıyla cinayet olayı sonuca kavuştu.

Rize’nin Güneysu ilçesi Asmalı Irmak Köyü nüfusuna kayıtlı Zelkif Yanık (55), 19 Kasım 2014 tarihinde Güneysu ilçesi Güneysu Parkı’nda çeşitli işkenceler yapılarak öldürülmüş, cesedi ise Handüzü Yaylası yakınlarında uçuruma atılmış halde bulunmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda cinayet şüphelisi 7 kişi daha önce yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderilmişti.
FİRARİ 3 ZANLI DA YAKALANDI ADLİ MERCİLERE SEVK EDİLDİ

Cinayet olayını tamamen çözüme kavuşturmak ve firar eden 3 kişiyi de yakalama çalışmalarını titizlikle sürdüren Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürdürdükleri çalışmalar sonrasında bugün 3 firari A.K. , Z.K., M.Ç.’yi de yakalayarak zanlıları adli makamlara sevk etti.

Cinayetin Zelkif Yanık’ın çocuklara tacizde bulunduğundan işlendiği iddia edildi.
Editör: TE Bilisim