İlçenin Hara köyünde kivi üretimi yapan Murat Alişan, kar yağışı ve ardından meydana gelen don sebebiyle kivi ürünlerinin zarar gördüğünü belirtti.
 
Ürünlerde yanma olduğunu ifade eden Alişan, "Ürün kaybı yaşayacağız. Bizim için bu bir doğal afettir. Devletimizden bize destek olmasını bekliyoruz. Bu olay karşısında Kaymakamlık ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne dilekçelerimizi verdik. Kendilerinden yanıt bekliyoruz. Benim gibi dilekçe veren başka üreticiler de var. Müracaatlar devam ediyor. Rize Valiliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına da müracaatta bulunmayı planlıyoruz" dedi.
 
Kivi üreticisi Mustafa Şimşek ise tarım sigortalarının olmadığını kaydederek, "Çünkü bitki başına 17-27 kilogram arasında destek veriyor. Bizim bir bitkimiz 100-150 kilogram ürün veriyor. Onun için tarım sigortası yapmak bizim için rantabl değil. Zor durumdayız. Bahçelerimiz için kredi çektik. Sadece biz değil, ilçedeki yüksek köylerde bütün üreticiler zarar gördü. Kredileri ödemede zorluk çekeceğiz gibi gözüküyor" diye konuştu.
 
Kaynak: AA
Editör: TE Bilisim