Ardeşen ilçesin de bu yıl 1. si düzenlenen Tulum ve horon şöleni yoğun katılımla ardeşende gerçekleşti. Şölene Eski rize milletvekili  Nusret Bayraktar, Çamlıhemşin Kaymakamı Okan DAŞTAN, Ardeşen belediye başkanı Hakan Gültekin, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Çamlıhemşin Belediye başkanı Osman Haşimğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ana sponsor kaçkarlar inşaat'ın katkılarıyla düzenlenen Tulum ve Horon Şöleninde 20 yaş altı 15 yarışmacı, 13 yaş altı ise 8 yarışmacı toplam 23 yarışmacı katıldı. Şölende eski tulumcular ve horoncuların anlatığı slayt gösterisiyle vefat eden tulumcular dev ekrandaki sinevizyonda gösterilerek anıldı.

Şölende Karadeniz Sanatçısı Birol Topaloğlu sahne aldı ve Çamlıhemşin Çayırdüzü (ğvandi) horon ekibi horon gösterisi yaptı.Gösteri Saat 18:00'da başlayıp gece saatlere kadar süren şölende yarışmacılar kıyasıya yarışırken kazananlara tulum hediye edildi.

Ardeşen'de Tulum ve Horon Şöleni Düzenlendi...

Yoğun katılımla gerçekleşen şölende kazanan yarışmacıların hediyeleri, eski millet vekili Nusret Bayraktar, Çamlıhemşin kaymakamı Okan DAŞTAN, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve Şölenin Ana sponsorluğunu yapan Kaçkarlar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu Ödüllerini taktim etti. Etkinlikte tulum maketli yaş pasta kesildi.

Şölende büyük horon halkasının oluşması, genç ve bayan horoncuların horon oyntması ilgi gördü. Şölen 6 saat sürdü ve  gelen yarışmacı ve misafirler memnun ayrilarak bu ve buna benzer yöre kültürlerimizi yansıtacak genç nesile yöre kültürlerimizi aktarım yaşamasını sağlayacak etkinlikleri sıklıkla yapılması istediler.

EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız. EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız.

Ardeşen'de Tulum ve Horon Şöleni Düzenlendi...

Editör: TE Bilisim