Türkiye'nin en büyük savunma sanayi fuarı olan IDEF 2019, 14. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin son 17 yılda savunma sanayii alanında elde ettiği kazanımları işaret etti.

Türkiye'nin savunma sanayiinde tasarımdan üretime her aşamada söz sahibi olma hedefine giderek yaklaştığını söyleyen Erdoğan, Uluslararası yatırımcıların da giderek savunma sanayiine daha çok ilgi duyması, potansiyelimizin büyüklüğünü gösteriyor. Türkiye bir yandan savunma sanayiinde dünyada ilk yüze giren firma sayısını 4'e çıkarırken, diğer yandan da kobilerini desteklemeyi sürdürüyor. Fuardaki temaslar ve görüşmelerle varılacak anlaşmalar, ülkemizin savunma sanayi hedeflerine biraz daha yaklaşmasını sağlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu fuarı her bakımdan çok daha ileri taşıyacak adımları birlikte atacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim