Tatil mevsiminin gelmesiyle internet üzerinden yapılan alışverişler de hız kazandı. Otel rezervasyonları, yüksek meblağlı ödemeler ve internet üzerinden yapılan alışveriş hacmi artış gösterince dolandırıcılara gün doğdu.
Sıklıkla kullanılan ‘oltalama' (phishing) dolandırıcılık yöntemi binlerce tüketiciyi etkiliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Çevik,oltalama dolandırıcılığından korunma yöntemlerini ve kullanılan tekniklerini anlattı.

“BİR TIKLA KANDIRABİLİRLER”

Doç. Dr. Taner Çevik oltalama saldırısını, “Kimlik Avı Saldırısı(Phishing), giriş bilgilerini ve kredi kartı numaralarını içeren kullanıcı verilerini çalmak için sıkça kullanılan bir tür sosyal mühendislik saldırısıdır. Bir saldırgan, kendini güvenilir bir varlık olarak maskelenen yöntemlerle kurbanı bir e-posta, anlık mesaj veya kısa mesaj açmaya zorlarsa oluşur. Alıcı daha sonra kötü amaçlı yazılımın yüklenmesine, sistemin fidye yazılım saldırısının bir parçası olarak donmasına veya hassas bilgilerin açığa çıkmasına neden olabilecek kötü amaçlı bir bağlantıya tıklanarak kandırılır” ifadeleriyle tanımladı.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim