Geçtiğimiz hafta İstanbullulara büyük bir şok yaşatan sağanak ve dolu yağışı ardından hafta sonuna hafif esintili nispeten rahat bir hava bırakmıştı. Meteoroloji’den gelen sok dakika uyarısına göre hafta sonuna doğru aşırı bunaltıcı havalar geliyor. Yarından itibaren 2 ila 4 derece artacak sıcaklık önümüzdeki Cuma zirve noktasına gelecek. Marmara ve Akdeniz kıyı kesimlerinde ise denizden esecek rüzgârın hissedilen sıcaklığı daha yukarı seviyelere çıkarması bekleniyor.

Meteoroloji; “Cuma günü 35 derecelere kadar çıkacak!”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verildi; Uzun yıllar Ağustos ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 30 derece olan İstanbul ilimizde önümüzdeki hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında (29-32 dereceler arasında) olacağı ancak 4 Ağustos Cuma gününden itibaren normallerinin üzerine çıkarak 35 dereceye kadar ulaşabileceği tahmin edilmektedir. İstanbul’da 1 ve 2 Ağustos günleri rüzgârın kuzeydoğu yönünden (poyraz) kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği de beklenmektedir.

Marmara ve Akdeniz'de kıyı kesimlerimizde Deniz üzerinden esmesi beklenilen rüzgâr nedeniyle nem miktarı fazla olacağından hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olabileceği tahmin edilmektedir.” 

30 Temmuz’dan önce İstanbul’u terk eder, dönmezdim…

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya platformu twitterdan, ''Mümkün olsa 30 Temmuz'dan önce İstanbul'u terk edip kuzeye kaçar ve bir hafta dönmezdim. Sıcak hava dalgası hem de çok kuvvetlisi geliyor'' diyerek İstanbulluları uyardı.

Denizden esen rüzgâr sıcaklığı çok fazla hissettirecek.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul’un 4.sıcak hava dalgasının (Eyyamı Bahur) etkisi altına girdiğini söyleyerek, “Önümüzdeki 8-10 gün boyunca yağış beklenmezken, Basra Körfezi üzerinden Muson sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların hissedilir derecelerde artması ve mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.” uyarılarında bulundu.

İstanbul için 5 günlük hava durumu;

istanbul-hava-nasıl-5-gün

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim