İzmir'de, Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Ege Bölgesi'ndeki yeni  yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan çiftin, örgüte ait  442 bin 15 doları yastık içerisinde sakladıkları tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ege Bölgesi'nde "Altın Şehir" adı altında yeni  yapılanmaya giden örgütün faaliyetlerine ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği  operasyonla örgütün Ege Bölgesindeki faaliyetlerini organize ettiği belirtilen  H.K. (41) ve eşi M.K. da gözaltına alındı.

Sahte pasaportla yakalandılar

Örgütün Ege Bölgesi'ndeki yeni yapılanmasında önemli görev üstlendiği  bilgisine ulaşılan H.K'nın evindeki aramada eşi ve kendisi adına düzenlenen sahte  pasaport bulundu. H.K'nın, "Altın Şehir" adı altında yeniden yapılanmaya giden  örgüte yönelik 25 Temmuz'da başlatılan operasyon sonrası deşifre olduğunu  düşünerek eşi ve 12 yaşındaki çocuğuyla kaçma hazırlığı yaptığı ileri sürüldü.

H.K'nın adresinde ayrıca örgütün yeni yapılanmasını deşifre edecek çok  sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Zanlının adreslerinde ve üzerinde 10'a yakın cep telefonu ele  geçirilmesi dikkati çekti.

Tanınmamak için sakallarını uzattığı görülen ve eşi M.K. ile  Emniyet  Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorgusu devam eden H.K'nın bağlantılarının  istihbarat birimlerince incelendiği kaydedildi.

Öğretmen olduğu öğrenilen H.K'nın FETÖ'nün kapatılan dershane ve  eğitim kurumlarında görev yaptığı da tespit edildi.

Paralar yastıktan çıktı

Bu arada H.K'nın üzerinde ve 2 ayrı adresinde yapılan aramada, yüklü  miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

Aramalarda, 448 bin 468 ABD doları, 16 bin 516 lira, 765 avro ile bir  miktar Suudi Arabistan riyali bulundu.

Ele geçirilen 442 bin 15 ABD doların ise H.K'nın evindeki bir yastığın  içerisine tülbente sarılarak gizlendiği görüldü.

Ekipler ayrıca diğer zanlılar B.G, E.U. ve M.E'nin evlerinde ise FETÖ  tutuklularına ulaştırılmak üzere toplandığı tespit edilen 4 bin 365 lira ele  geçirdi.

Röportaj diye sanık yakınları ile görüşmüşler

Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların ramazan ayı  boyunca "iftar yemeği organizasyonu", "mağdur zarfı", "himmet" adı altında para  topladıkları, bu paraları tutuklu örgüt mensuplarının yakınlarına ulaştırdıkları,  ayrıca poşetlerle gıda yardımı götürdükleri tespit edildi.

Cezaevindeki FETÖ sanıklarının dışarıdaki yakınları ile de irtibat  kuran bazı zanlıların, bu görüşmelere "röportaj" adı altında gittikleri,  görüşmeleri sosyal medya aracılığıyla algı oluşturmak amacıyla yaymayı  planladıkları da ileri sürüldü.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim