TRT’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dikkat edin CHP işi saptırıp ‘bunlar rejim değişikliğine gidiyor’ diyor. Bizim böyle bir derdimiz yok, bu iş 1920’de bitmiş. Türkiye’nin artık rejimle alakalı attığı bir adım yok. Artık sadece bir sistem değişikliği ile ülkemizde geleceği inşa etmenin adımını atıyoruz” dedi.

“Bunlar samimiyetsiz bir yaklaşımın ifadesidir”

Yeni sistemde Cumhurbaşkanının yardımcıları ile ilgili ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra ne olacak” sorusuna cevap veren Erdoğan, ”Diyelim ki 1 veya 2 tane yardımcı olacak ben isem. Ya da bir başkası ise. Bunu hükümet ucu açık bıraktı, 2 tane de yardımcı olabilir. Yurtdışına çıktığı zaman vekili yönetecektir. Şahsımla alakalı soruya gelince, bu sorunun cevabı da çok çok önemli ama çok da değerler silsilesi içinde bana göre basit. Benim 16 Nisan’a kadar ömrümün olduğunu bana kimse garanti edemez. Bunlar samimiyetsiz bir yaklaşımın ifadesidir. Biz kendimize bir sistem yapmıyoruz, ülkemizin geleceği için bir sistem inşa ediyoruz. Bu sistem geleceği sağlama almak için kurulan bir sistemdir” diye konuştu.
Parlamenter demokrasi ile Türkiye’nin yönetildiğini, Türkiye’nin bu dönemde koalisyonlar, darbeler görüldüğünü, istikrarsızlık ve güvensizlik olduğunu belirten Erdoğan, “Sürekli olarak hükümetlerin değiştiği dönemler yaşadık, hükümetlerin sık sık değişmesi ülkemizde istikrarsızlığın en önemli boyutu oldu. Ülkemizde 1950’den bu yana 67 yılda 48 hükümet kuruldu. Bu süre içinde İngiltere’de 15 hükümet kurulmuş, Almanya’da 24, Amerika’da 17 başkan seçilmiş, Fransa’da 11 cumhurbaşkanı görev yapmış, İtalya’da 41 hükümet kurulduğu için çözümü tek parti iktidarını zorunlu kılmakta buldular son yaptıkları seçimde. Bu bir gerçeği gösteriyor. Artık bu iş böyle yürümez. Bizim ne yapıp yapıp sistem değişikliğini, dikkat edin CHP işi saptırıp ‘bunlar rejim değişikliğine gidiyor’ diyor. Bizim böyle bir derdimiz yok, bu iş 1920’de bitmiş. Türkiye’nin artık rejimle alakalı attığı bir adım yok. Artık sadece bir sistem değişikliği ile ülkemizde geleceği inşa etmenin adımını atıyoruz. Fani olan değil, baki olan bir yapıyı oluşturalım. Oda sistemdir. Bu milletin beka-i temadisi bu kurulacak sistemle devam eder inşallah” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 34 kanunu onayladı Cumhurbaşkanı Erdoğan 34 kanunu onayladı

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim