Trabzon ve Rize’de işadamlarından haraç alma, adam kaçırma, korku vermek amacıyla işyeri kurşunlama gibi olayların yaşanması üzerine planlı operasyon çalışması yapan Trabzon Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, olayların perde arkasındaki ismin Ümit Saral olduğunu tespit etti. 

Edinilen bilgilere göre, Trabzon Emniyeti, aynı zamanda Rize’de üç kişinin yaşamını yitirdiği kahvehane saldırısıyla ilgili aranan Ümit Saral’ın yakalanması için özel bir ekip kurdu. 

Sahte isimli

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Trabzon KOM Şubesi’ndeki özel ekip, Ümit Saral grubuna yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Telefon dinlemelerinde çete lideri Ümit Saral’ın tespitinin yapılamaması üzerine polis, bölgedeki tüm yaylaları mercek altına aldı. Yapılan araştırmalar sırasında, yaklaşık 8 ay önce Trabzon’a giderek kendisini Birol Saral olarak tanıtan Ümit Saral’ın halasının oğlu AHMET AKGÜL’ün, Ümit Saral’ın talimatlarını çete üyelerine ve üzerlerinde baskı kurulan kişilere ulaştırdığı belirlendi. Akgül’ün aynı zamanda Saral’ın yokluğunda ailesinin bakımı ve ihtiyaçlarını sağlanmasında da görev aldığı anlaşıldı. 

Yayladaki baraka

Akgül’ün bir süre sonra Ümit Saral’la yaşadığı sorunlar sonrasında Trabzon’dan ayrılması üzerine polis, yayla evleri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Saral’ın Rize-Of arasındaki yaylalarda çoban barınakları ve yayla evlerinde kaldığı ve çok sık yer değiştirdiği belirlendi. Son bir ay içinde Saral’ın üç farklı yayla evinde kaldığı ve birkaç gün arayla bu evlerden ayrıldığının anlaşılmasıyla birlikte Trabzon Emniyeti çalışmalarını Çaykara-Uzungöl bölgesine kaydırdı. Daraltılan alan çalışmaları sonrasında Saral’ın Karaçam bölgesindeki virane haldeki bir yayla evinde kaldığı saptandı. 
Araştırmalarda, Saral’ın, Selim Hacıahmetoğlu’nun kullanımdaki araçla Çaykara Uzungölbölgesinde tek başına araç kullandığının tespit edilmesiyle birlikte polis, Saral’ı araç kullanırken yakalayıp gözaltına aldı. Saral’ın kullandığı araç ile virane yayla evindeki aramalarda uzun namlulu silah ve şarjörleri, tabanca, pompalı av tüfeği, sahte kimlikler ve çok miktarda para ele geçirildi.

Aparatlar yerleştirilmiş

Ümit Saral ve adamlarının gözaltına alınmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Saral ve adamlarının emniyetteki işlemlerinin tamamlanıp savcılığa çıkartıldığı gün Saral’ın bir yakını içine cep telefonu ve aparatların yerleştirildiği ayakkabı ile yakalandı. Polisin şüphelenmesi üzerine adliyedeki X-ray cihazına alınan ayakkabı kutusundaki bir çift erkek ayakkabısının taban kısmına gizleme yapıldığı görüldü. Ayakkabılardan birisine küçük tip cep telefonu ve GSM kartının, diğer ayakkabıya da cep telefonunun bataryasının dolumunu sağlayacak şarj cihazı ve aparatların gizlendiği görüldü. Ayakkabıları getiren ve Saral’ı yakını olduğu ortaya çıkan Murat A. yakalanarak gözaltına alındı. Murat A. tutuklandı. Çete liderinin saklandığı yayla evinde yapılan aramada ise Saral’ın ‘Kral Kaybederse’ adlı kitabı okuduğu anlaşıldı. 

Murat A.’nın getirdiği ayakkabının taban kısmında küçük tip bir telefon, GSM kartı, batarya doldurma aparatları bulundu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim