AHMET BABA KİMDİR?

Ahmet Baba 1971 yılında, Kırşehir’in Kaman ilçesinde dünyaya geldi.

1974 yılında ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşti. Yerleştikleri 1974 yılından beri Ankara’da hayatını sürdürmektedir.

İlköğrenimini Yeşiltepe İlkokulunda ve Cebeci Ortaokulunda bitirdi.

Ardından lise eğitimine Ankara Lisesi’nde devam etti.

Üniversite eğitimini 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu.

Ahmet Baba üniversite yıllarından itibaren siyaset alanının içinde aktif olarak rol aldı.

Ahmet Baba’nın İngilizce ve Fransızca dil bilgisi bulunmaktadır.

Gençlik yıllarından itibaren sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Ahmet Baba, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Ankara Şubesi’nde görev üstlendi.

1990-1994 yıllarında İstanbul Milli Gençlik Vakfı Şişli Şubesi’nde yöneticilik yaptı ve çeşitli görevler üstlendi. Milli Gençlik Vakfı’nın üniversitedeki yapılanmasında aktif olarak görev aldı. 

1995-1997 yılları arasında Mali Müşavirlik stajını bitirdi ve profesyonel iş yaşamına 1998 yıllında kendi mali müşavirlik ofisini açarak başladı.

2002-2003 yıllarında MÜSİAD Ankara Şubesi Denetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 yılları arasında ise MÜSİAD Ankara Şubesi Başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2006 yılında yapılan Olağan Genel Kurul’da Ak Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi, Mali ve İdari İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak 3 yıl görev yaptı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Keçiören Belediye Meclis üyesi oldu.

2009-2014 yılları arasında Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcılığı, Başkan Vekilliği ve Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.

Maliye, Finansman ve Yatırım konularında birçok eğitim ve seminere katılarak bu alanlarda uzmanlık sahibi oldu. Özel sektörde birçok kuruluşa Mali Müşavirlik ve Finans Yönetimi alanlarında danışmanlık hizmeti verdi.

Şu anki dönemde, Tarihdaş Milletler ve Topluluklar Derneğinin Kurucu Başkanı olan Ahmet Baba halen dernek başkanlığı görevini yürütmektedir.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim