Haber7.com

Dünya genelinde yapılan bir anket Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Donald Trump’tan daha güvenilir olduğunu ortaya koydu. Pew Araştırma Merkezi’den Margaret Vice dikkat çeken sonuçlara ulaştıklarını söyledi.

36 ÜLKENİN 22'Sİ PUTİN'E GÜVEN DUYUYOR

Euronews'te yer alan habere göre Vice, "36 ülkenin 22’si Putin’a Trump’tan daha fazla güven duyuyor" dedi.

RUSYA'DAKİ DURUM TERSİNE DÖNDÜ

Rusya'da 2015'e göre durumun değiştiğine dikkat çeken Margaret Vice"2015’te Rusya konusunda bir anket yapmıştık. Demokratlar ve Cumhuriyetçiler Putin ile Rusya’yı aynı kefeye koyuyor ve güven duymuyordu. Ancak iki sene sonra yani bugün, Cumhuriyetçilerin Putin’e olan güvenleri Rusya’ya duyduklarından daha fazla. Ancak Demokratların geçen zaman içinde düşüncelerinde pek bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

TÜRKLER PUTİN'E DAHA ÇOK GÜVENİYOR

Araştırmaya Japonya, Güney Kore ve NATO’ya üye Avrupa ülkeleri de katıldı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkenin vatandaşı Putin’e Trump’tan daha fazla güvendiklerini belirtti.

TRUMP'A AÇIK ARA GÜVENEN TEK ÜLKE

İngiltere, Avustralya ve Kanada’da Trump küçük bir farkla önde çıkarken, Trump’ın Putin’in büyük farkla önde olduğu tek ülke İsrail oldu.

HER İKİ LİDERE GÜVENMEYEN TEK ÜLKE

Her iki lidere en az güvenen ülke ise İspanya oldu. Bu ülkede Putin’e güven oranı ile, Trump’a güven oranından toplamı sadece yüzde 12 kaldı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim