İsrail'in Mescid-i Aksa'nın Aslanlı Kapısı bölgesinde  yatsı namazını eda eden cemaate, namazdan sonra yaptığı müdahalede Mescid-i Aksa  Hatibi Şeyh İkrime Sabri de yaralandı.  

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan elektronik metal  arama dedektörü uygulamasını protesto etmek amacıyla yatsı namazını Aslanlı  Kapı'nın yakınında kılanFilistinlilere müdahale etti. İsrail güçlerinin aşırı  güç kullanarak dağıtmaya çalıştığı cemaatte bulunan Kudüs Yüksek İslam Heyeti  Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri de plastik mermiyle yaralandı.
 
AA muhabirinin Filistin Kızılayı kaynaklarından aldığı bilgiye göre,  yaralanan Şeyh Sabri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan el-Makasid  hastanesine kaldırıldı.
 
Şimdiye kadar Şeyh Sabri'nin sağlık durumuna ilişkin herhangi bir  makamdan açıklama yapılmadı.
 
Filistin Kızılayı, Aslanlı Kapı'da yaşanan olaylarda çok sayıda  kişinin yaralandığını, yaralıların durumunun ağır ve orta düzeyde olduğu  bilgisini aktardı.
 
Vakit namazlarını Aksa'nın kapılarında kılan cemaate İsrail polisi  zaman zaman sert şekilde müdahale ediyor. Yahudi yerleşimciler ise daha önce  olduğu gibi çok sayıda İsrail polisi eşliğinde Aksa'nın avlusuna alınmaya devam  ediyor.
 
İsrail polisi, cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda  bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail  polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. İsrail güçleri, 3  gün ibadete kapalı tuttuğu Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 temmuz pazar günü  açmış ve kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti. "Metal arama  dedektörleri" uygulamasına karşı çıkarak toplanan yüzlerce Filistinli, gün boyu  vakit namazlarını Aksa surlarının dışında kılmaya devam etmişti.  

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim