Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerini hedef alması iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdı.

Bir evin isabet alması sonucu 50 yaşındaki kadınla 2 yaşındaki torunu hayatını kaybetti, aynı evde bulunan 1 kişi ise ağır yaralandı. Ameliyata alınan yaralının durumunun iyi olduğu açıklandı.

Saldırıya ilişkin Azerbaycan Dışişleri Bakanlığında basın toplantısı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Hikmet Saldırıyla Ermenistan’ın terörist tutumunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Hacıyev,”Konuyla ilgili yurt dışındaki diplomatik temsilciliklerimize, uluslararası kurum ve kuruluşlara konuyla ilgili endişelerimizi iletmeleri için talimat verdik. Yaşanan olaylar bir daha gösteriyor ki Ermenistan Silahlı Kuvvetleri bu emri Ermenistan yönetiminden almıştır. Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı devam eden bu tutumu bölgesel barış ve güvenlik için ciddi bir tehdittir. Mülki ahalinin ağır silahlarla ateşe tutulması Ermenistan’ın devlet siyasetinin bir parçasıdır. Siyaset kasıtlı ve garezli bir şekilde devlet siyaseti olarak hayata geçiriliyor” dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagif Dergahlı ise, “82 ve 120 mm'lik havan toplarıyla hem mevzilerimizi hem de sivillerin bulunduğu Alhanlı köyünü hedef aldı. Saldırı sonucunda 2 kişi öldü, 1 kişi ise ağır yaralandı. Ermenistan tarafı her zaman olduğu gibi yine sivil halkı hedef alıyor. Alihanlı köyünde Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin askeri karargahı ve ateş noktası yok” diye konuştu.

Kamil Nadirli

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim