Kongre öncesi Rize TV Haber‘e özel açıklamalarda bulunan Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Ankara’da iki Ardeşenliyi karşı karşıya getirilmesi, kendisini derinden üzdüğünü belirtti…

Görevde olduğu 9 yıllık süre içerisinde çok sayıda projeye ve güzel işlere imza attıklarını kaydeden Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Rafting sporunu sadece Türkiye’de değil, Dünyada da Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı olarak en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi…

 Görevde oldukları süre içerisinde Türkiye’nin bütün bölgelerinde önemli şampiyonaların gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Yardımcı, 9 yılda yaptıklarını şu şekilde sıraladı;

Türkiye Rafting Federasyonu olarak, bir zamanlar terörün yuvası dedikleri Tunceli’de “Dostluk ve Kardeşlik”adına 3 kıta, 20 ülkeden 800 sporcunun katıldığı “Dünya Rafting Şampiyonası”nı gerçekleştirdik… Bu şampiyonadan sonra hayatta olan Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’nın ismini, Tunceli’de bir caddeye adı verildi. Ardeşenli evladınız olarak, benim ismimin o caddenin adını uygun görenler, beşik salladığım İçin değil, 10 yıla yakın Doğu ve Güneydoğu illerinde “Sporda Kardeşlik, Sporda Dostluk” adı altında, sporla terörü yok etmek için, Van Bahçesaray ve Çatak, Şırnak Beytüşşebap ve Hakkari Çukurca’ya defalarca giderek, o bölgenin gençleriyle sportif çalışmalarda bulundum. Ve bu gençleri bir araya getirerek, kendi ilçem olan Ardeşen’de  misafir ederek, bölgeler arası dostluk ve kardeşlik kaynaşmasını sağladım…

Bu güzel gelişmelerden bir ay sonra, ülkemizin en güzel şehirleri arasında olan Bursa’yı  rafting alanında da dünyaya tanıttık. Bursa’mızı  simgeleyen Uludağ’ın eteklerinde yaptığımız Türkiye Rafting Şampiyonasına 3 ayrı kıtadan 40 ülkeden çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleştirdik.  Kayakla ünlü Uludağ’ımızı rafting sporuyla da hem Ülke turizmine hem de sporuna katkıda bulunmuş olduk… Şampiyonada Doğu ve Güneydoğudaki sporcu kardeşlerimizle birlikte İstiklal Marşımızı okuyarak, Ay Yıldızlı Bayrağımızı göklerde dalgalandırdık…

Bunlarla yetinmedik. Japonya da düzenlenen bir dünya şampiyonasında tarihte ilk defa, 25 yıldır Brezilya’nın elinde tuttuğu rekorunu egale ederek, 25 altın madalya, 4 Ardeşenli  sporcu ve bir Ardeşenli Federasyon Başkanı ve hocasıyla dünyaya ismimizi yazdırdık…

Bizler ekip olarak, rafting spor branşını bir çocuk gibi büyütüp, raftingin amiral gemisi  Rize’den Doğu ve Güneydoğuya yaydık. Ve raftingin adı “kardeşlik, dostluk ve birbirimize dokunmak” diyerek, her tarafa gönül sardık…

Fikret Yardımcı olarak, kendi çocuklarımın hakkı olan zamanlarından çalarak, bütün zamanımı sporcu çocuklarımızla geçirdim. Tünceli Munzur’da apandisim patladı.  Aynı yerde ameliyat oldum.  İki günde taburcu oldum.  Görevimin başına döndüm. Sanayi Bakanımız Mustafa Varank ile helikopterle  Kutuderesi’ndeki mehmetçiği ziyaret edip, görevimin başına döndüm…Bu yoğun tempoda, rafting etkinliğinden döndükten hemen sonra kalbimin iki defa  durmasıyla 13 dakika felç ve  ölümle dönülecek hastalıkla karşı karşıya kaldım. Ama  görevimi yine bırakmadım. Kalktım, ekibimle birlikte raftingi çocuk gibi büyüttük. Durmadık, doğuya, güneydoğuya ve batıya giderek sportif çalışmalarımıza devam ettik…

 Bütün bu güzel gelişmelere rağmen, makam ve mevki adına, Türkiye Rafting Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulu için Ardeşen’den iki kardeşi  Ankara’da karşı karşıya bırakılması çok doğru bir davranış değildir. Bu durum beni derinden üzmüştür… Adı geçen arkadaşlar, benim çok sevdiğim dostlarım ve kardeşlerim olduğu unutulmamalıdır…

 Benim ve ekibimin rafting sporu alanında yaptığı çalışmaları kamuoyunun yanı sıra yazılı ve görsel basın çok iyi biliyor…

İki Ardeşenliyi Ankara’da karşı karşıya getirenleri kınıyor, herkesi vicdanlı olarak Allah’a havale ediyorum…

Editör: Medya Laz