Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN'de Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediyenin eski dönemden kalan borcun 80 milyon TL’sini ödediklerini ve şu an belediyenin kasasında 24 milyon TL artış olduğunu söyledi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katıldığı televizyon programında belediyenin mali durumu hakkında bilgiler verdi. Belediyenin eski dönemden kalan borcun 80 milyon TL’sini ödediklerini ve şu an belediyenin kasasında 24 milyon TL artış olduğunu belirtti.
Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bugüne kadar vermiş oldukları vaatlere sadık kalıp hedeflerine emin adımlar ile ilerlediklerini belirterek Tarsus Belediyesi’nin borcu olmadığını ve belediye kasasında şu anda 24 milyon TL artış olduğunu ifade etti. Başkan Bozdoğan’ın açıklamaları ile belediyenin mali gücü gündeme damgasını vurdu. Başkan Bozdoğan, Tarsus Belediyesi’ni yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla yapmaya devam eden, güçlü mali yapısından taviz vermeyen bir belediyecilik anlayışıyla yönetmeye devam edeceklerinin vurgusunu yaptı.
Türkiye’nin kasası artışa geçen nadir belediyelerinden biri olan Tarsus Belediyesi, bütçedeki fazlalığı projelerle üretilen ek kaynaklar ve tasarruf ile sağlıyor Bu kapsamda Başkan Bozdoğan, vatandaşlara Belediye Kasasının her zaman açık olduğunu, gelir gider hesaplarının tüm vatandaşlar tarafından sorgulanabilir olduğunu iletti. Yaptıkları her çalışma ve planlamada şeffaf davrandıklarını belirten Başkan Bozdoğan, ‘’Kıymetli hemşehrilerim Belediye kasasında bulunan para sizindir. Bireysel ve kurumsal ölçütlerde en önemli kurallardan biri karşılık güven duygusudur. Yaptığımız tüm faaliyetlerin kuruşu kuruşuna hesabını vermek ve vatandaşlarımızın kamunun kaynaklarını yine kamuya yatırım olarak aktardığımızdan emin olmalarını istiyoruz’’ diye konuştu.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, vatandaşlara çağrıda bulunarak, Belediye kasasının herkesi incelemesine açık olduğunu ve gönül rahatlığıyla vatandaşların Belediyeyi ziyarete gelerek, gelir gider miktarlarını öğrenebileceğini belirtti.
Tarsus Belediyesi’nin ek kaynaklar üretme çabasında olduğunu ve tasarrufla artı değer kazandığını belirten Başkan Bozdoğan, “Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyor ve israf da etmiyoruz. Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik sorunlarla baş ediyor. Biz yaptığımız her projede ek kaynak üretiyoruz, nerden nasıl kısabiliriz, nerden ne kadar az masraf yapabiliriz diyoruz. İsraf etmemeli, üretmeli, geleceğe hazırlık yapmalıyız. Bu disiplin ve anlayışla devam ediyoruz. Yaptığımız tüm faaliyetlerin kuruşu kuruşuna hesabını vermek ve vatandaşlarımızın kamunun kaynaklarını yine kamuya yatırım olarak aktardığımızdan emin olmalarını istiyoruz" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI
Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan: Belediyenin kasasında 24 milyon TL artış var
Trend Haberler

Ardeşen’de ki MTSK Yeri Değişti

Ardeşen'in Yeni Kaymakamı Ferhat Altay Göreve Başladı

Ardeşen Emniyetinden Abart Egzoz, Yüksek Ses Müzik Uygulama

Rize İzmir Uçuş Hasreti Sona Erdi. Gözler Bursa, Antalya Diyarbakır’da

Balık Kafesi Yırtıldı Türk Somonu Firarı

CHP Rize “Bezduk Darlanduk” basın açıklamasının ilkini yaptı