Pazarspor Onursal Başkanı Hüseyin Yangın kongre üyeliğinden noter aracılığı ile istifa ettiğini açıkladı.

Pazarspor Onursal Başkanı Hüseyin Yangın basına yaptığı açıklamada; “1968 yılında kurulduğunda taraftar olduğum 1971 yılında kapısına kilit vurulurken genç bir sporcu olduğum, 1973 yılında yeniden kurulması için genç yaşta liderliğini ve öncülüğünü yaptığı 1992 yılında genel kurulu üyesi olduğum 1992 / 2001 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptığı vekilliği yaptığım 2001-2009 2011 2019 yılları arasında toplamda 16 yıl başkanlığını yaptığım bu süre bu süreçte iki kez kulübün profesyonel futbol takımı TFF 2.lig yükselmesinde başkan olarak katkısı sağladığım 2019 yılında kulüp başkanlığını sonlandırırken genel kurul üyeleri tarafından onursal başkan olarak onurlandırıldığım Pazarspor Kulübü Derneği 19 Haziran 2021 tarihinde yaptı yapılan olağan genel kurul öncesi ve sonrası yaşanan gelişmelerden duyduğum rahatsızlıklar sonucunda kulübün ve şahsım adına çok önemli bir karar vermiş bulunuyorum.

Kulüp tarihinde ilk kez yaşanan 2 adaylı bir seçim öncesinde konumum gereği elimden geldiğince tarafsız olmaya çalıştım ve aday tarafların aleyhine olacak tutum ve davranışlardan kaçınmaya özen gösterirken adil ve tarafsız olma hususundaki hassasiyetim de titizlikle gösterdim. Ancak her seçimin bir kazananı bir de kaybedeni olacağı gerçeği kabul etmek istemeyenler kendi başarısızlıklarını görmezden gelip kaybettikleri seçimde şahsımın tarafgir davrandığını iddia etmeler beni son derece üzmüştür. Her ne kadar hassas davransam da neticede benimde kullandığım bir oy vardır ve bu oyunu özgür irademle kullanma hakkım vardır.

Bu kulübe 30 yılını vermiş bir isim olarak bana danışan bazı arkadaş ve yakınları mı özel olarak da elbette düşüncelerimi paylaştım. Bu çok doğal bir durum olmasına karşın kaybedenler tarafından yönlendirilme olarak değerlendirilmesi ve bunu yapanların çok yakınımdaki isimlerin olması üzüntümü bir kat daha artmıştır. Bu da yetmiyormuş gibi kazanan tarafın şahsımı karşı tarafa yakın bir duruş sergilediğimi değerlendirmesi de beni rencide etmiştir.  

Benim için vatan, bayrak, ezan ve ailemin dışında hiçbir şey vazgeçilmez değildir. Bu vazgeçilmeyenlerin içinde ailemden, işimden, aşımdan daha fazla değer verdiğim Pazarspor Kulübü ne yazık ki son yaşadıklarımdan sonra dışında kalmıştır.

Bu 30 yıllık süreç boyunca yapmış olduğum maddi fedakarlıkların kamuoyu tarafından bilinen bölümü sadece icebergin görünen kısmıdır.

Bunun dışında manevi katkıların bu uğurda vazgeçtiklerim yok saydıklarım ve çok daha önemli başka değerlerdeki ihtimallerinin tarifi yoktur.

Bunca yaşanmışlıklara karşın gözümün nurundan daha fazla değer verdiğim, bu güzide kulübe kişisel çıkarlarını ön planda tutan, kendi içinde ise ne ala, yokluğunda vaveyle diyen çıkar çevrelerinin kulübe maddi manevi bilerek zarar vermek için her türlü yollara başvurduklarını kabul görmesi ve meydanı boş bulunca arz-ı endam etmelerinde kabul etmem mümkün değildir.

Tüm bu değerlendirmelerin sonucunda benim için kocaman bir sevda olan ve hep böyle kalacak Pazarspor Kulübü genel kurulu üyeliğinden bugün itibarıyla istifa ediyorum, Bundan sonra sade bir taraftar olmanın onurunu hayatın boyunca taşıyacağımı belirtir istifanın kabulünü ve genel kurul üyeliğimin düşürülmesini rica ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim