Milletvekilliği seçimleri yaklaştıkça siyaset kulislerinde heyecan artmaya başladı. AK Parti’nin geçmiş dönemlerde yaptığı temayül yoklamaları ardından mevcut adayların çokta değerlendirilmemesi bu yılda tekrarlanıp tekrarlanmayacağı tam bir muamma konusu. Bir taraftan bazı aday adayları kapı kapı gezerken neden aday olduklarını vatandaşın da çözemediği bazı isimler bir köşede üç adayın isimlerinin açıklanmasını bekliyorlar.

Diğer taraftan muhalefette boş durmuyor. CHP Rİze`de resmi bir aday adayı başvurusu yaparken CHP`nin Rize formülü ilimizde heyecan yarattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili aday adayları açıklanırken öte yandan 2011 Genel Seçimleri’nde CHP’nin adayı olan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Milletvekili Adayı Zeki Mayi’nin seçimde yarışında yer alması sebebiyle az bir farkla kaybeden Kenan Bıyık’ın adaylığı yeniden gündemde. Bıyık’ın önümüzdeki günlerde CHP İl Başkanlığı kadrosunda yapılacak değişikliklerin ardından adaylığının açıklanacağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Bıyık’a “Seni mecliste görmek istiyorum” dediği iddia edildi.

2011 Seçimlerinde Ne Olmuştu?
2011 Genel Seçimleri’nde CHP’nin Rize Milletvekili Adayı olan Kenan Bıyık 33 bin oy almış en yakın rakibi MHP Rize Milletvekili adayı Salih Zeki Mayi ise 14 bin oyla seçim yarışını tamamlamıştı. Bıyık’ın 2011 seçimlerinde az bir farkla kaybetmesine sebep olarak ise MHP’nin adayı S. Zeki Mayi’nin güçlü bir aday olması gösterilmişti. Aynı seçimlerde AK Parti ise Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de 134 Bin oy almıştı. Oy Oranları ise birinci AK Parti %69, İkinci CHP %17, üçüncü MHP ise %8 oy olarak belirlenmişti.

Editör: TE Bilisim