Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV) 9. Bahar Sempozyumu Avicenna, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sponsorluğunda İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sağlıklı yaşam için beslenmenin önemine dikkat çekilen sempozyumda; bağırsak sağlığı, geleneksel tarım, ramazanda bilinçli beslenme ve zayıflamaya çalışmak yerine sağlıklı alışkanlıklar kazanılması gibi konuların altı çizildi.

Zihin ve Beden Sağlığının Korunmasında Beslenme Bilinci konulu sempozyumun açılış konuşmasını yapan KASAV Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gülhan Cengiz, “Tıp çok hızlı ilerleyen bir bilim dalı. Amacımız sağlıklıçılar arasında dayanışma oluşturmak ve toplum bilinci geliştirmek. 2011 yılında ‘Okula Geç Kalma' projesiyle başlayan ve sonrasında toplumun her kesiminden kadın ve çocuğa yönelik araştırmalarla devam eden çalışmalarımız Türkiye'nin her yerine ulaşma hedefiyle devam ediyor. Bu yılki bahar sempozyumumuzun konusunu beslenme bilinci olarak belirledik. Basına yansıyan haberlerin ne kadar sağlıklı olduğundan, beyin ve bağırsak sağlığı ilişkisi ve takviye edici gıdalara kadar tüm konuları bilimsel programımıza aldık. Beslenme hayatın devamı için olmazsa olmaz, ancak yaptığımız hatalar bazen hayatımızı tehlikeye atıyor. Doğru ve dengeli beslenmenin yolu içe farkındalıktan geçiyor” diye konuştu.
Sağlıklı beslenme açısından geleneksel tarımın son derece önemli olduğunu belirten Dr. Perihan Torun, tarımdan uzaklaştıkça onun yerini tarım ürünleri üreten teknolojinin aldığını bunun da insan sağlığı için zararlı olduğunu söyledi. Torun, gıda üretimi ve tüketimindeki küresel adaletsizliğin sağlıklı beslenmeyi olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim