Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen ve sabah saat 10.30’da Pazar Hükümet Meydanı'ndan başlayan organizasyona Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin ile birlikte; Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer kodaman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, kamu kurum ve kuruluş personelleri, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

yuruyus1.20141110103152.jpg

Rize Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Faik Özşahin, Rize’de hafta sonları başlattıkları Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü aktivitesini büyük ilçelere de taşımaya karar verdiklerini ve geçen hafta Çayeli ilçesinde yağış nedeniyle başarısız geçen organizasyonun ardından bu hafta Pazar ilçesinden programı başlatmış olduklarını söyledi.

yuruyus4.20141110103112.jpg

Geniş bir katılımla Pazar Toplum Sağlığı Merkezinin koordinatörlüğünde toplandıklarını ifade eden Özşahin, “Bu etkinliğimize üst düzey destek veren değerli kaymakamız ve belediye başkanımız olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

yuruyus3.20141110103125.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan da yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımız toplumda spor bilincini yaygınlaştırmak ve hareketliğin faydaları noktasında yeniden katkı sunma anlamında böyle planlı insan hayatında yaşam hayatını değiştirecek öncü uygulamalar yapmaya başladı. Pazar’da da geniş katılımla gerçekleşen bu etkinliğe katılan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

yuruyus2.20141110103139.jpg

Pazar Meydanından başlayan yürüyüş, Pazar Öğretmenevinde sona erdi.

Editör: TE Bilisim