Irak ordusunun Enbar'ın batısındaki çöl bölgesinde  konuşlanan DEAŞ unsurlarına karşı Haşdi Şabi çatısında yer alan Süi Aşiret Güçleri ile ortak operasyon başlattığı bildirildi. 

OPERASYON BAŞLATILDI

Irak Savunma Bakanlığına bağlı "Savaş Medya Ağı" tarafından yapılan  yazılı açıklamada, "Enbar'ın batısındaki çöl bölgelerin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi için Irak ordusu ile Süi Aşiret Güçleri'nin yer aldığı bir  operasyon başlatıldı." denildi.

3 KİLOMETRE KADAR YAKLAŞTILAR
 
Operasyonun iki cepheden başlatıldığına işaret edilen açıklamada, "Irak güçleri, DEAŞ'ın elinde tuttuğu çöl bölgesinde bulunan Anva ve Rava adlı  yerleşim merkezlerine 3 kilometre kadar yaklaştı." ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada ayrıca Enbar'ın çöl bölgelerinde başlatılan operasyonda  şimdiye kadar "11 DEAŞ militanının öldürüldüğü, 3'ünün yakalandığı, bomba yüklü 3  motosiklet ve bir araç ile 22 el yapımı bombanın imha edildiği" aktarıldı.
 
Öte yandan Süi Aşiret Güçleri çatısı altında yer alan Ketaib Hamza  Komutanı Rıbah el-Mıhlavi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar'ın  batısındaki çöl bölgesinde başlattıkları operasyonda 20 DEAŞ militanının  öldürüldüğünü ileri sürdü.

1 ÖLÜ 2 YARALI
 
Mıhlavi, söz konusu operasyonda kendi saflarından da 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını belirtti.

İNTİHAR BOMBACISI ÖLDÜRÜLDÜ
 
Bu arada Enbar Ortak Operasyonlar Komutanlığında görevli Tümgeneral Muhammed el-Fılahi de Enbar'ın batısındaki iç göçmenleri hedef almak isteyen DEAŞ'ın bir intihar bombacısının etkisiz hale getirildiğini söyledi.
 
DEAŞ'lı teröristin iç göçmenlerin arasına karışarak üzerindeki bombayı  infilak ettirmek istediğini kaydeden Fılahi, "Ancak güvenlik güçleri tarafından  fark edilince, bombaları erken patlattı. Neticede herhangi bir can kaybı  yaşanmadı." diye konuştu.
 
Irak'taki Süi Aşiret Güçleri, İran destekli Haşdi Şabi çatısında yer  alıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim