SİNOP (AA) - Sinop ve Tokat'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Sinop İl Başkanı Esra Gelişli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda üyenin katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı'na gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, tüm dünya emekçileriyle 1 Mayıs nedeniyle sınırlı sayıda da olsa yine meydanlarda olduklarını söyledi.

Salgına rağmen tüm emekçilerle birlikte üretmeye, büyümeye ve güçlenmeye devam edeceklerini vurgulayan Gelişli, şunları belirtti:

"HAK-İŞ olarak 1 Mayıs’ta ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri, mağdurları, mazlumları ile küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmamızı yinelemek için buradayız. Bizler HAK-İŞ olarak asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın artırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini, emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Biliyoruz ki ülkemizin yaşadığı bu zor günleri, önlemlere uyarak, sabrederek, dayanışma ve el birliğiyle atlatacağız. Geleceğimiz ve emeğimiz için umutluyuz."

- Tokat

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Tokat İl Başkanı Resul Demir de sınırlı sayıda üyenin katılımıyla Yeraltı Çarşısı üzerinde yaptığı açıklamada, HAK-İŞ olarak 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için ekranlarda, dijital platformlarda, illerde ve her yerde olduklarını söyledi.

Demir, "Bir yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle emekçi kardeşlerimizle omuz omuza alanlarda olamasak da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde emekçilerin hakkı, sağlık, huzur ve refahı, iş güvencesi, sorunların çözümü için taleplerimizi tüm dijital platformlarda sunuyoruz. HAK-İŞ olarak, ülkemizin bu salgını en kısa zamanda atlatmasını temenni ediyor, ramazan ayının milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz." dedi.


Editör: TE Bilisim