SAMSUN (AA) - Samsun ve çevre illerde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında uygulanan "tam kapanma" tedbirlerine uyulduğu görüldü.

Trabzon’da pisten çıkan uçağın pilotu yardımcısını suçladı  Trabzon’da pisten çıkan uçağın pilotu yardımcısını suçladı 

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının 12. gününde Samsun'da cadde, meydan ve sahiller boş kaldı.

Şehirde yaya yoğunluğunun olduğu Cumhuriyet ve Saathane meydanları, Mecidiye Caddesi ile araç trafiğinin yoğunluk gösterdiği Atatürk Bulvarı, İstiklal ve Gazi caddeleri gibi bölgeler tenhalaştı.

Kentin belirli noktalarında uygulama yapan polis ekipleri, istisna kapsamı dışındaki kişilerin sokakta bulunmasına izin vermiyor.

- Sinop

Kovid-19 tedbirleri kapsamında "tam kapanma" uygulamasının ardından Sinop'ta genelinde de sessizlik hakim oldu.

Emniyet ve jandarma ekipleri farklı noktalarda denetimlerini sürdürürken, Vali Erol Karaömeroğlu da denetimleri inceledi.

Karaömeroğlu, denetim sırasında, zorunlu ihtiyaçları için dışarı çıkan vatandaşlara uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

- Tokat

Tokat'ta tam kapanmaya uyulurken, kentin en işlek yerleri Cumhuriyet Meydanı, Behzat ve Gaziosmanpaşa bulvarlarında yaya ve araç trafiği azaldı.

Polis ekipleri kent genelindeki kavşaklarda denetimlerine devam ediyor.

Kent girişinde jandarma ve polis ekipleri uygulamalarını sürdürüyor.

- Amasya

Amasya'da da kentin işlek cadde ve sokakları ıssızlaştı.

Yavuz Selim Meydanı ve Şehzadeler Gezi Yolu başta olmak üzere kent sakin bir gün geçiriyor.

Polis ekipleri, kentin farklı noktalarında kısıtlamaya yönelik denetimlerini sürdürüyor

- Çankırı

Çankırı'da da tam kapanma dolayısıyla kent merkezindeki işlek noktalardan Atatürk Bulvarı ve Anıt Alanı'nda sakin bir gün yaşanıyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin il genelinde sürdürdüğü denetimlerde, kurallara uymayanlara para cezası uygulanıyor.

- Çorum

Çorum’da tam kapanmayla birlikte başlayan sessizlik devam ediyor.

Cadde ve meydanların büyük ölçüde boş kaldığı kentte olası ihlallere karşı denetimler devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, tam kapanma ihlallerine karşı hafta sonu yapılan denetimlerde 197 market, 609 araç ile 861 kişinin muafiyet belgesi, şehirlerarası izin belgesi ve görev belgesi kapsamında incelendiği belirtildi.

Açıklamada, kısıtlama kurallarını ihlal eden 9 kişi ile 2 iş yerine toplam 11 bin 750 lira para cezası uygulandığı kaydedildi.

- Kastamonu

Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık verilere göre, İstanbul'dan sonra 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen ikinci il olan Kastamonu'da denetimler sürüyor.

Polis ekipleri, uygulama noktalarının yanı sıra cadde ve sokaklar ile alışveriş merkezlerinde kontrollerine devam ediyor. Jandarma ekipleri de kontrol noktaları ile köylerde denetimlerini sürdürüyor.

Zabıta ekipleri de sık sık vatandaşların evlerinde kalmaları gerektiği yönünde anons yapıyor.

Editör: TE Bilisim