TRABZON (AA) - Orta ve Doğu Karadeniz'de kar nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor.

Trabzon ve ilçelerinde önceki akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışıyla kapanan mahalle yollarının Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince açılmasıyla ulaşım sağlanamayan mahalle bulunmuyor.

Belediye, 250 personel ve 170 araçla Tonya, Düzköy, Şalpazarı, Maçka, Çaykara, Of, Sürmene, Araklı, Arsin, Dernekpazarı, Köprübaşı ve Hayrat ilçelerinde buzlanmaya karşı çalışma yapıyor.

Ekipler, yol kenarlarında biriken karları da temizliyor.

- Ordu

Ordu'da kar dolayısıyla enerji hizmetlerinde aksamalar meydana geldi.

Üç gün önce başlayan kar yağışının dün akşam etkisini kaybettiği ilde, Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin çalışmalarının ardından ulaşıma kapalı mahalle yolu kalmadı.

İl genelinde 24 mahallede enerji, 8 mahallede de haberleşme sorunu yaşanıyor. YEDAŞ ekipleri, arızaları gidermeye çalışıyor.

- Artvin

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre kent genelinde 78 köye ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, 15 personel ve 12 iş makinesiyle kapalı, yolların açılması için çalışma yürütüyor.

Öte yandan Artvin-Ardahan kara yolu güzergahındaki Sahara Geçidi'nde kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler yer yer sorun yaşasa da Karayolları ekipleri yolun açık kalması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentte bazı vatandaşlar, Kafkasör Yaylası'na çıkarak doğanın ve karın keyfini çıkartıyor.

- Rize

Rize'de iki gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle 186 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare ekipleri 73 personelle yol açma çalışmaları yürütüyor.

Ovit Dağı ve dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı belli bölgelerde bir metreye ulaştı.

Karayolları ekipleri Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası'nda, yolun araç trafiğine açık kalması için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekipleri de mahalle aralarındaki yolları temizliyor.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de dün etkisini artıran kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan 266 köy yolunun 225'i, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları sonucu açıldı.

Kentte, bugün itibarıyla merkez ilçede 10, Kürtün'de 10, Şiran'da 16 ve Torul'da 5 olmak üzere 41 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ekipler, 31 iş makinesiyle kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan yetkililer, buzlanmanın yoğun olarak görüldüğü Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana Dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun Dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk Dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün Dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan Dağı geçitlerini kullanacak sürücülerin dikkatli olmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

- Giresun

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde 175 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Rakımı yüksek kesimlerdeki köy yollarında kar örtüsünün 30-40 santimetrenin üzerinde olması nedeniyle can ve mal güvenliği açısından gece ara verilen çalışmalar, sabah saatlerinden itibaren yeniden başladı.

Çalışmalar, 26 greyder, 31 kanal kazıcı yükleyici, 4 kar bıçaklı kamyon ve 61 personelin katılımıyla yürütülüyor.

Öte yandan Tirebolu ilçesinin Arslancık köyü ile Doğankent ilçesinin Oyraca köyünde hasta vatandaşlara, yollar açıldıktan sonra 112 Acil Sağlık ekiplerince müdahale edildi.

- Bayburt

Bayburt'ta etkili olan kar nedeniyle Aydıntepe ilçesine bağlı 9 köye ulaşım sağlanamıyor.

İlçe merkezlerinde belediye ekipleri, ana yollarda Karayolları, köy yollarında ise İl Özel İdaresi ekipleri soğuk hava nedeniyle buzlanmanın önlenmesi için tuzlama çalışması yürütüyor.

Öte yandan yağışın sürdüğü Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı geçidinde ulaşımda aksama yaşanıyor.



Editör: TE Bilisim