KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesinin, ilçe genelinde yol yapım ve kaldırım yenileme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiye Amirliği ekipleri, Esentepe Mahallesi Çiftlik Caddesi'nde taş duvar örme çalışması başlattı.

Örülmeye başlanan duvarın 100 metre uzunluğunda ve yaklaşık 1 metre yüksekliğinde olacak. Heyelan ve diğer risklere karşı can ve mal kaybının önüne geçmek için 120 ton taş kullanılacak duvarın en kısa sürede tamamlanacak.

Safranbolu'nun çeşitli mahallelerinde bozulan yolları yenileyen ekipler, 15 Temmuz, Barış ve Bağlarbaşı Mahallesinde, kaldırım, yama ve asfalt serme çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kesintisiz trafik akışını sağlamak ve araç sürüş konforunu aksatmamak için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

- Safranbolu Akçasu Mahallesi kavşak projesi onaylandı

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, yaptıkları ortak açıklamayla Safranbolu Akçasu Mahallesi kavşak projesinin onaylandığını duyurdu.

Açıklamada, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'na yapılan ziyarette ve daha öncesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerde ihtiyacını dile getirdikleri Akçasu kavşak projesinin onayının gerçekleştiği belirtildi.

Akçasu kavşağında vatandaşların yoğun taleplerinin olduğunun görüldüğü aktarılan açıklamada, "Konunun takibini sağlayarak çözümü ve hızlanması noktasında görüşmeler gerçekleştirdik. Safranbolu Akçasu Mahallesi ile Kurt tepesi mevkisi ve Aşağıçiftlik köyünden gelen bağlantı yolunun ana yola birleştiği noktada yapılacak olan kavşak projesiyle vatandaşlarımızın ihtiyacının büyük bir kısmı karşılanacak olup, daha güvenli ve kolay ulaşım imkanı sağlanacak ve ulaşım kalitesi artacak." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim