Akaryakıtta tabela değişti: İşte güncel fiyatlar.. Akaryakıtta tabela değişti: İşte güncel fiyatlar..

Wall Street, bugün gündemine "Donald Trump", "Gelişen piyasalar" ya da "Sanal paraları" değil,  güneş tutulmasını "risk" olarak koydu.

Traderlar, 21 Ağustos'da gerçekleşecek ve ABD'den izlenebilecek güneş tutulmasının piyasalarda bir sarsıntıya yol açacağını şaka yollu bile olsa iç yazışmalarında paylaşmaya başladı.

Bazı finans blogları ise matematik, istatistik ve finans uzmanı Steve Puetz'in piyasalardaki çöküşü güneş tutulmalarıyla ilişkilendiren tezini paylaşmaya başladı bile.

Puetz'e göre bugüne kadar birçok piyasa sarsıntısı ay tutulması ya da güneş tutulması zamanlarına yakın gerçekleşti. Bu tutulmaların sarsıntılara direkt olarak etkisi olmadığını savunan ABD'li uzman, ay ya da güneş tutulmalarının yatırımcıların psikolojisini etkileyerek manik bir açgözlülükten paranoyaya kadar birçok belirti ortaya çıkarıyor. Puetz, bugüne kadarki sekiz piyasa çöküşünün altısı tutulmaların ortalama altı gün öncesi ya da üç gün sonrasında gerçekleşti.

"Her tutulma bir krize dönüşmüyor" diyen Puetz, "Kriz için bir balona ihtiyacınız var ve bir balon oluştuğunda ay tutulmasına yakın zamanda patlamaya meyilli oluyor" ifadesini kullanıyor.

Bloomberg'e konuşan Puetz, tutulmalar yaklaştığında bazı yatırımcıların kendisini arayıp teorisi hakkında daha fazla şey öğrenmek istediğini söyledi.

Bugün gerçekleşecek tam güneş tutulması, ABD'nin kuzeybatısındaki Oregon'dan güneydoğusundaki Güney Carolina'ya kadar 14 eyaleti yaklaşık 2 dakika 40 saniye boyunca karanlıkta bırakacak.

Türkiye saati ile 20:16, yerel saatle 10:16'da başlayacak tutulma, Türkiye'den izlenemeyecek.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim