Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Karadeniz Bölgesi Toplantıları kapsamında geldiği Rize'de Çamlıhemşin Belediye Başkanlığının yapımı tamamlanan hizmet binasının açılış törenine katıldı.

image-745.jpeg

Bakan Çelik, Çamlıhemşin İlçe Belediyesinin restore edilen hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin imkanlarını, var olan potansiyelini geliştirme adına üç gündür çalışma yürüttüklerini belirtti.

image-746.jpeg

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rize'deki programında, "Allah'ın izniyle kalkınmanın topyekun Türkiye'nin her yerinde devam edeceği konusunda kimsenin endişesi olmasın" ifadesinde bulundu ve "Dünyanın neresine giderseniz gidin, Türk çayı tercih edilmeli. Üretimden, işin tabanından tavanına kadar kalitesini artıran tedbirler almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

image-747.jpeg

Karadeniz'in tarif edildiği gibi cennet bölgelerden biri olduğunu ifade eden Çelik, teknolojinin geliştiğini ama kalkınmada işin özünün tabiat olduğunu söyledi.

İnsanın sağlıklı ortamda, sağlıklı çevrede yaşaması konusunda Rize'nin güzel bir tabiatın içerisinde yer aldığını vurgulayan Çelik, "Buranın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu şekilde yöresel mimariye uygun, belediye binasının yanında şehirdeki yapılarında yöresel mimari ile giydirilmesi çok önem arz ediyor. Buraya yabancılar, turistler geldiği zaman baktıklarında, burasını tabiatın bir parçası gibi görmeli" diye konuştu.

Bakan Çelik, bu güzel coğrafyada doğmuş insanların burada doymaları ile ilgili her türlü imkanı hazırladıklarını, Bakanlık olarak bu yöreye ait atılması gereken adımların atılmaya devam ettiğini kaydetti.

image-748.jpeg

Editör: TE Bilisim