Yemen ordusuna bağlı "26 Eylül" internet sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Husilerin, ülkenin kuzeybatısında yer alan Reyme vilayetine bağlı es-Selfiyye ilçesinde Eş-Şubati ailesinden 10 kişiyi kaçırdığı belirtildi.

Husilerin, hiçbir yasal gerekçe göstermeden kaçırdığı sivilleri kentteki hapishanelere götürdüğüne dikkat çekilen haberde, Husilerin bu tür olaylarda sivilleri terör örgütü DEAŞ mensubu olmakla suçladığına işaret edildi.

Haberde, Husiler tarafından kaçırılanların hemen salıverilmesini isteyen bölge halkının olaya tepki gösterdiği kaydedildi.

Konuya ilişkin Husilerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yemen İnsan Hakları Bakanı Muhammed Asker, 16 Haziran'da yaptığı açıklamada, 2017'nin başından bu yana, 400'ü zorla kaybetme olmak üzere bin 930 kişinin kaçırıldığını, darbenin başından bu yana kaçırılan ve zorla kaybedilenlerin sayısının 18 bin 734'e ulaştığını, bu yıl 64 evin yıkıldığını ve çok sayıda iş yerinin yağmalandığını açıklamıştı.

Yemen'de iki yılı aşkın süredir Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Bakan Osman Aşkın Bak: “Bu vahşet İsrail’in yanına kalmayacak” Bakan Osman Aşkın Bak: “Bu vahşet İsrail’in yanına kalmayacak”

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim