ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı Ocak ayından bu yana yakın çalışma ekibinde büyük bir değişime gitti. Seçim kampanyasından bu yana yanında yer alan son isim olan baş stratejist Baon'da görevden ayrıldı.

RUSYA İDDİALARI EKİNE BÜYÜK DARBE İNDİRDİ

ABD Başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddiaları nedeniyle tartışmaların merkezinde olan Trump yönetimi Mart ayından bu yana büyük darbe aldı.

İLK KURBAN ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI OLDU

Rusya soruşturması nedeniyle ilk olarak Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Fly'in istifası ile çalkalanan Beyaz Saray, son olarak ırkçı gösterilerin arttığı geçen hafta yeni bir isimle yollarını ayırdı. Trump'ın seçim kampanyasında görev alan ve seçimlerin kazanılmasında büyük etkisinin olduğu iddia edilen baş stratejist Steve Baon ise Trump tarafından görevden alındı. Irçı Ku Klux Klan örgütünün Virgina'da bulunan General Lee'nin heykelinin kaldırılması planına karşı silahları ile sokaklara dökülmesinin ardından tartışmaların hedefinde yer alan Baon, şok bir karar ile görevden alındı. Baon'ın 'beyazların üstünlüğü' fikrini savunduğu ve ırkçı gruplara yakın bir isim olduğu iddia ediliyordu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın danışman kadrosunda yer alan isimlerin tamamı görevden alındı.

BAŞLIKTAKİ FOTOĞRAF SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Baon'ın da görevden alınmasından sonra basına yansıyan bir fotoğraf ise ABD kamuoyunda ve sosyal medyada çok konuşuldu. Oval Ofis'te çekilen fotoğrafta Başkan Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence'nin yanında bulunan danışman kadrosundaki bütün isimlerin son ayrılıkla birlikte görevden alınmış olması dikkati çekiyor.

Fotoğrafta yer alan Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Fly'in yanı sıra Özel Kalem Müdürü Reince Priebus, Baş stratejist Steve Baon ve Beyaz Saray eski Sözcüsü Sean Spicer'in görevden alındığı dikkat çekiyor.

SADECE PENCE KALDI

Baon'ın da görevden alınması ile birlikte fotoğraftan geriye Trump ve yardımcısı Mike Pence kaldı.

SARAY'DA BÜYÜK DAĞINIKLIK GÖZLEMLENİYOR

Son ayrılıklarla birlikte Beyaz Saray'da büyük bir dağınıklık gözlemlenirken, Trump'ın danışmanı Jared Kushner ve Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın etkisinin arttığı belirtiliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim