Kamboçya'da ana muhalefet partisi Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi lideri Kem Sokha cezaevine konuldu. Kem Sokha'nın kızı Monovithya Kem, gece yarısı başkent Phnom Penh'teki eve çok sayıda polisin baskın düzenlediğini ve babasının elleri kelepçeli şekilde evinden alındığını söyledi.

"VATAN HAİNLİĞİ" İLE SUÇLANIYOR

Monovithya Kem, baskını düzenleyen polislerin tutuklama emri bulunmadığını belirtti. Hükümet ise Kem Sokha'nın yabancı ülkelerle Kamboçya'ya karşı iş birliği içinde olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu savundu. Açıklamada, Kem Sokha'nın eylemleri "vatan hainliği" olarak nitelendirildi.

KAMBOÇYA'DAKİ SİYASİ KRİZLER

Partinin eski lideri Saim Rainsy'e de 2015'te "karalama ve tahrik" suçlarından iki yıl hapis cezası verilmişti. Siyasi nedenlerle 2009'da Fransa'ya sürgüne giden Rainsy, 2011'de aynı davadan gıyabi yargılanarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Fransa'ya gittiğinde hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Sam Rainsy, 2013'te Kral tarafından affedildikten sonra ülkesine dönmüştü. Rainsy, şubat ayında parti liderliğini bırakmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim