Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Rusya'ya yönelik uygulanması beklenen yeni yaptırımlara karşılık ABD'den Rusya'daki personel sayısını, Rus büyükelçiliğinin ABD'deki personel sayısı olan 455 kişiye indirmesi istendi.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından kullanılan depoların ve Serebriyani Bor semtinde yer alan yazlık evin de kullanılmamasının istendiği belirtilen açıklamada, ABD tarafından Rus diplomatlara yönelik yeni adımlar atılması halinde mütekabiliyet gereği karşı adımlar atılacağı da vurgulandı.

1 EYLÜL'E KADAR SÜRE

Rusya'daki ABD'li diplomatların ve diplomatik temsilciliklerdeki teknik personelin sayısının ABD'deki Rus diplomatlar ve teknik personelle aynı seviyeye indirilmesini talep eden Rus Dışişleri, ABD'ye sayının 455'e düşürülmesi için 1 Eylül'e kadar süre tanıdı.

"TEK TARAFLI YAPTIRIMLAR DEVAM EDERSE, SİMETRİK YANIT VERİLECEK"

Bakanlık, Washington yönetiminin ABD'deki Rus diplomatların sayısını azaltmaya yönelik yeni tek taraflı yaptırımlar uygulamayı sürdürmesi halinde simetrik yanıt verileceğinin altını çizdi.

RUSYA BEKLEME DÖNEMİNE GİRMİŞTİ

Eski Başkan Barack Obama döneminde 35 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine Moskova yönetimi sessiz kalmış ve Trump yönetiminin atacağı adımları takip edeceklerini açıklamıştı.

Son günlerde ABD'nin, Rusya başta olmak üzere 3 ülkeye yaptırım kararı alması üzerine iki ülke arasında ipler iyice gerilmişti. ABD'nin kararı onaylaması halinde yaptırım misillemesi yapılacağını açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya, Senato'nun yaptırımları onaylamasının ardından ABD'ye misilleme yaptı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim