Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve Brooklyn Belediyesi'nin desteğiyle ABD'deki sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği “New York'ta bu yaz her yer kırmızı-beyaz” temalı “Amerika Türk Günü Festivali' için New York'a gelen ünlü sanatçı Mustafa Sandal'ın verdiği konserde sevenlerini coşturdu.
Columbus Park'ta düzenlenen 1. Amerika Türk Günü etkinliği, "New York'ta bu yaz, her yer kırmızı-beyaz" sloganıyla, çok sayıds Türk'ün katılım ile coşku içersinde kutlandı.

Brooklyn Belediyesi önünde bulunan Columbus Park'ta düzenlenen Amerika Türk Günü etkinliğine New York, New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, Washington, Virginia, Güney Carolina, Florida, Ohio, Connecticut, Massachusetts, California eyaletlerinden yakkaşık 15 bin kişinin katıldığı belirtildi.
Türkiy'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, konuşmasında Amerika Türk Günü'nün amacının “Türk toplumunu bir araya getirerek ortak toplum bilincini güçlendirmek ve Türk kültürünü Amerikan toplumuna doğru şekilde ve layıkıyla tanıtabilmek” olarak vurgulandı.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim