Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik politik ve ekonomik ambargosu hakkında konuştu. Al Sani, çözümün 'diyalog'dan geçtiğini, ambargoyla krizin çözüme ulaşamayacağını açıkladı. Al Sani, Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik politikasını da "agresif ve hakaret dolu" olarak niteledi.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Suudi Arabistan liderliğindeki 4 ülkenin ilettiği 13 maddelik talep listesine yönelik Katar'a tanınan sürenin sona ermesinin ardından ilk kez konuştu. Al Sani, "Biz kendi içişlerimize karışılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

'TÜRK ÜSSÜ' AÇIKLAMASI

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Körfez ülkelerinin Türk üssünün kapatılması yönündeki talebine ilişkin "Türkiye ile yaptığımız askeri işbirliği diğer Körfez ülkeleri için neden sorun olsun ki... Bunun olması için bir sebep göremiyorum" dedi.

Al Sani bu sözleriyle, Körfez ülkelerinin söz konusu talebinin kabul edilmediğini ima etmiş oldu.

AL SANİ'DEN İRAN ÇIKIŞI

Al Sani, 13 maddelik listede "İran ile ilişkilerin kesilmesini" talep eden maddeye hitaben, "Ortak gaz sahalarını paylaşıyoruz. İran'la yaşamak zorundayız. İran'la sağlıklı ve yapıcı bir ilişkiye sahip olmak durumundayız" ifadelerini kullandı. 

KAHİRE'DEKİ ZİRVE BAŞLADI

Doha yönetiminin talep listesine resmi cevabı bu gece Suudi Arabistan'a iletilmişti. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın Dışişleri Bakanları ise, gün içinde Kahire'de bir araya gelip Katar'ın cevabını masaya yatırıyor.

KATAR DAYATILAN TALEPLERE CEVABINI İLETMiŞTİ

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Mısır, diplomatik kriz yaşadıkları Katar'ın 13 maddelik talepler listesine verdiği cevabı aldığını duyurmuştu.

Yapılan ortak açıklamada, Katar'ın cevabının belirlenen ek süre içerisinde 4 ülkeye ulaştırıldığı belirtilmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim