İngiltere, Fransa ve Belçika'da son zamanlarda terör saldırıları düzenleyenlerin birçoğunun sabıkasının bulunması, bu ülkelerdeki emniyet ve istihbarat birimlerinde güvenlik zafiyeti olduğuna ilişkin soruları gündeme getirdi.

İSTİHBARAT ZAFIYETİ

Belçika resmi haber ajansı Belga'nın haberine göre, Brüksel Merkez Tren İstasyonu'nda güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen saldırgan 36 yaşındaki Faslı O.Z'nin daha önce cinsel istismar ve uyuşturucudan sabıkası bulunuyor.

Bunun yanında, Brüksel'de Mayıs 2014'te Yahudi Müzesi'ne saldırı düzenleyen Cezayirli Mehdi Nemmouche'ın, sabıkasının kabarık olduğu, hırsızlık, yaralama, soygun ve tehdit nedeniyle 8 kez hapis cezası aldığı ortaya çıkmıştı.

Brüksel'deki Zaventem Havaalanı ve Maalbeek metro istasyonunda 22 Mart 2016'da DEAŞ'ın üstlendiği terör saldırılarını Najim Laachraoui ile İbrahim ve Halid el Bakraoui kardeşler gerçekleştirmişti. İbrahim el Bakraoui'nin şiddet suçuna ilişkin sabıkası bulunduğu, kardeşi Halid'in de araba kaçırma ve banka soygunu gibi suçlardan sabıkalı olduğu belirtilmişti. Yerel basın kaynakları, 32 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıların failleri kardeşlerin polis tarafından bilindiğini ileri sürmüştü.

İŞTE O İSTATİSTİK

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim