İhlas Vakfı 25 ülkede gerçekleştirdiği kurban organizasyonları ile üç yüz bin kişiye bayram sevinci yaşattı. Yurt içi ve yurt dışında 43 yıldır yaptığı birçok hizmetin karşılığı olarak, Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile ‘Kamu Yararına Çalışan Vakıf’ statüsü kazanan İhlas Vakfı bu sene 25 ülke ile yurtiçinde 38 merkezde kurban kesimi yaparak ihtiyaç sahiplerine ikinci bayram yaşattı. Kesimler dini vecibelere uygun olarak yapıldı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay yaptığı açıklamada “İhlas Vakfının her sene olduğu gibi bu sene de hayırseverlerin bağışladığı kurban vekaletlerini dinimizin emrettiği vecibeler çerçevesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını” söyledi.

Elde edilen etler, önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Okyay, yurtdışında 25 ülkede, Afganistan, Hindistan, Somali, Cezayir, Fildişi Sahili, Nijer, Etiyopya, Uganda, Endonezya, Moritanya, Kenya, Gambia, Kamerun, Romanya, Sudan, Yemen, Gazze, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Cibuti, Suriye, Dağıstan, Tataristan’da görevlilerin sorumluluğunda kesimlerin yapıldığını, elde edilen etlerin daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırıldığını belirtti. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilere sarf edilecek. Hayırseverlerin 43 yıldan beri gönül rahatlığı ile İhlas Vakfına bağışladığı kurban vekâletlerinin bir kısmının da yurt içinde 38 merkezde kesilerek, Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından gelen ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere sarf edileceğini söyleyen Okyay, bağışlarından dolayı hayırseverlere teşekkür ederek tüm İslam aleminin bayramını tebrik etti.

Denizciler hazırlıklarını tamamladı, bu gece 'Vira Bismillah' diyecekler Denizciler hazırlıklarını tamamladı, bu gece 'Vira Bismillah' diyecekler

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim