Denizciler hazırlıklarını tamamladı, bu gece 'Vira Bismillah' diyecekler Denizciler hazırlıklarını tamamladı, bu gece 'Vira Bismillah' diyecekler

Hindistan Seçim Komisyonu oy sayma işleminde bir değişiklik olmayacağını, Alt Meclis için yapılan seçimin oy sayımına yarın başlanacağını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu 22 partiden oluşan muhalefetin, elektronik oy verme makinelerinin (EVP) seçim komisyonu tarafından teslim edilmeden önce, seçmen onaylı oy kontrol ünitesinin (VVPAT) sliplerinin yüzde 50'si ile karşılaştırılması isteğini reddetti. Seçim Komisyonu ayrıca EVP ile VVPAT sliplerinin karşılaştırılmasının oy sayımından sonra yapılmasına karar verdi. Bu da her bir milletvekili bölgesi için 30 VVPAT makinesinin sliplerinin sayılacağı anlamına geliyor.

22 muhalefet partisinin temsilcilerinden oluşan bir heyet, dün Seçim Komisyonuna oy sayımına başlamadan önce seçim kabinlerinin yüzde 50'sinde EVP ile VVPAT sliplerinin karşılaştırılmasını, tutarsızlık görülmesi halinde bütün kabinlerdeki EVP ve VVPAT sliplerinin tamamının karşılaştırılmasını istemişti. Komisyon önce isteği değerlendirmek için zaman istemiş, daha sonra Seçim Komisyonu oy birliği ile bu isteği reddetmişti. Seçim Komisyonu, EVP ile VVP slipleri arasında uyuşmazlık olması durumunda EVP'nin değil VVPAT'in sliplerinin sayılacağını kaydetti.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim