Hint polisinin verdiği bilgiye göre, Mutnai kenti sakini 65 yaşındaki Maan Devi, evine giderken yolu şaşırdı ve bilmediği bir mahalleye girdi. Açıklamada, “Yaşlı kadın, ruhsal olarak dengesiz davranıyordu. Buruşuk yüzü ve beyaz saçları yerel sakinler arasında paniğe neden olmuş olmalı” dendi.

Ancak paniğe, kadının dış görünüşü ve hareketleri değil, tanımadığı bir mahallede boy göstermesinin bir dizi mistik saldırılar ile ilgili Delhi ve yakın kentlerde yayılan söylentilere rastlaması oldu.

KADIN ÖLDÜ

Mahalle sakinleri, kadının bir cadı olduğunu savunarak, “O, bizim kadınlarımızın saç örgülerini kesmek için geldi” dedi.

Maan Devi, aldığı çok sayıda yara yüzünden kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

KESİK SAÇ İDDİALARI

Hint medyasında son birkaç gündür, başta Delhi ve Gurgoana olmak üzere ülkenin kuzeyindeki diğer kentlerde yaşanan saldırılarla ilgili haberler yapıldı. Saldırıya uğrayanlar, ani şiddetli baş ağrısı yüzünden bayıldıklarını, ayıldıklarında ise yanlarında kesilmiş saç örgüsü bulduklarını anlattı.

Bu haberler yüzünden bu kentlerin sakinleri, saldırıların arkasında kimin durduğunu tartışıyor. Bazıları, bunun bir tanrı olabileceğini savunurken diğerleri cadılardan şüpheleniyor. Polis, saldırıları, vatandaşlar arasında panik yaymak isteyen bir grup gencin olduğunu düşünüyor.

Delhi polis sözcüsü Surender Kumar, “Cadılık kesinlikle ihtimal dışı. Soruşturmayı bilimsel yaklaşıma uygun biçimde sürdürüyoruz” diye açıkladı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim