Meksika Körfezi üzerinden gelen ve Teksas'ın güneyinde etkili olan kasırganın gücü 4'üncü kategoriden 1'inci kategoriye düşmesiyle tropikal fırtınaya dönüşürken, sebep olduğu yağışlar ve seller de can kayıpları yaşanmasına neden oldu.

Teksas eyaletini 1961 yılından bu yana vuran en güçlü kasırga olarak tarihe geçen Harvey, özellikle Houston kentinde aşırı yağışlar ve sellerle büyük bir felaketin yaşanmasına sebebiyet verdi.

Bölgede Harvey Kasırgası'nın şu ana kadar 5 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı bilgisi de teyit edildi. Harvey'in şiddetli şekilde ilk vurduğu 10 bin kişinin yaşadığı Rockport kasabasında daha fazla can kaybı olabileceği belirtiliyor.

Sarp Sınır Kapısı’nda Oy Kullanma İşlemi Başladı Sarp Sınır Kapısı’nda Oy Kullanma İşlemi Başladı

Bir saatte yaklaşık 10 santimetreye ulaşan yağış alan Houston'un da içinde olduğu Harris County'de (yönetim bölgesi), sel baskını sonrasında güç kaynağı arızalanan bir devlet hastanesindeki hastalar tahliye edilmek zorunda kalındı.

Meteoroloji yetkililerine göre Harvey Kasırgası çarşamba gününe kadar Teksas'ın güneydoğusunda etkisini sürdürecek.

HALKA UYARI

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi (NWS) yetkilileri ve Belediye Başkanı Sylvester Turner, Houston bölgesinde halka yollara çıkmamaları uyarısında bulundu.

"Bu 4 ila 5 gün sürecek. Bu 1'inci gün" diyen Turner, hayati tehlike olmadıkça kurtarma ekiplerinin aranmamasını da istedi.

ASKERLER YARDIM ÇALIŞMALARINA KATILACAK

Acil durum ve kurtarma ekiplerinin Houston ve çevresinde 2 binden fazla kişiyi kurtardığı bildirilirdi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına Amerikan askerlerinin katılacağı belirtildi. Askerler ayrıca, felaket bölgesinde yıkılan ve hasar gören evlerin onarılmasında ve bölgenin temizlenmesinde görev yapacak.

TRUMP FELAKET BÖLGESİNE GİDECEK

Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump'ın salı günü felaket bölgesine giderek incelemelerde bulunması bekleniyor.

Beyaz Saray'dan pazar günü yapılan açıklamada, Trump'ın göreve başlamasından bu yana ilk büyük felaket olan Harvey Kasırgası'nın neden olduğu hasarı yerinde görmek üzere bölgeye gideceği bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim